Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Slovan mal na sústredení v Katare nastúpiť proti Dinamu Moskva

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Predseda predstavenstva Slavie Praha naznačil zrušenie plánovaného prípravného zápasu so Slovanom na pôde pražského tímu.

Dauha 23. januára (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava mali podľa informácií českých médií odohrať na sústredení v Katare prípravný zápas s Dinamom Moskva. Začiatkom februára bol na programe aj prípravný duel na pôde Slavie Praha, ktorá ho zrušila po stretnutí "belasých" s ruským tímom. Namiesto Slovana privíta v Edene Zlaté Moravce a výťažok zo vstupeniek a vysielania pôjde na pomoc Ukrajine.

Úradujúci slovenský majster oficiálne informoval len o stretnutiach s katarskými tímami Al Rayyan a Al Wakrah. Dinamo však vysielalo stretnutie, ktoré sa začalo v utorok o 15.00 SEČ, naživo na svojich sociálnych sieťach. Tieto informácie boli medializované už v pondelok a reagoval na ne aj Jaroslav Tvrdík. Predseda predstavenstva Slavie naznačil zrušenie plánovaného prípravného zápasu so Slovanom na pôde pražského tímu. "Viem len to, že sa mi pán Tvrdík snažil dovolať, či by sme zápas nepreložili na vedľajšie ihrisko, pretože menia trávnik," uviedol v reakcii majiteľ Slovana Ivan Kmotrík.

Reagoval aj na otázky ohľadom stretnutia s moskovským tímom: "A s kým máme hrať, keď je tu na sústredení aj Dinamo? Chceli sme vyrovnaného súpera, so Zlatými Moravcami by sme mohli hrať aj na Slovensku." Práve ViOn reagoval na sociálnej sieti X na vyjadrenie Tvrdíka ohľadom zrušenia prípravného zápasu s tým, že by rád nahradil Slovan. "Stretnutie proti slovenskému tímu bude. Tešíme sa na vás, Zlaté Moravce," napísal o niečo neskôr Tvrdík.

V Prahe mal slovenský majster nastúpiť 4. februára. Štart jarnej časti Niké ligy je na programe o päť dní neskôr, Slovan ju začne na pôde Žiliny.