Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan odsúdil Kubíkove správanie a uložil mu exemplárnu pokutu

Na snímke hráč František Kubík. Foto: TASR/Michal Svítok

František Kubík je podmienečne vylúčený z A-mužstva.


Bratislava 9. januára (TASR) - Fortunaligový futbalový klub ŠK Slovan Bratislava v pondelok podvečer zverejnil oficiálne vyhlásenie ku kauze Františka Kubíka. Vedenie tímu mu udelilo exemplárnu pokutu 33.000 eur a na dobu nasledujúcich šiestich mesiacov mu znížilo plat na polovicu. Kubíka zároveň podmienečne vylúčili z A-mužstva.

Stredopoliara Slovana Bratislava zadržala pre jazdu pod vplyvom alkoholu policajná hliadka v nedeľu (8. januára) večer v Bánovciach nad Bebravou, keď jazdil na aute BMW X5. Podrobil sa dychovej skúške s výsledkom 0,71 mg/l (1,48 promile), opakovaná dychová skúška po 20 minútach mala hodnotu 1,46 promile. Vodičovi policajti následne v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu, poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou ho obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Súd mu v zrýchlenom trestnom konaní uložil peňažný trest vo výške 15.000 eur a náhradný trest v trvaní troch mesiacov nepodmienečne, ak sumu neuhradí. Tiež mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo každého druhu na tri roky.

Stanovisko klubu v plnom znení
Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava mrzí včerajší incident Františka Kubíka, po ktorom voči hráčovi vyvodil náležité dôsledky.

Dnes sme boli oficiálne informovaní o včerajšom incidente Františka Kubíka, ktorého zadržala polícia za jazdu pod vplyvom alkoholu.

Ako klubu je nám veľmi ľúto vzniknutej situácie a úprimne nás mrzí. František Kubík je pre Slovan dôležitý hráč, no takéto správanie je neakceptovateľné u akéhokoľvek futbalistu či zamestnanca ŠK Slovan Bratislava.

Františkovi Kubíkovi súd vymeral pokutu vo výške 15 000 Eur a nepodmienečný trojročný zákaz viesť motorové vozidlo.

ŠK Slovan Bratislava po zvážení okolností pristúpil k exemplárnemu potrestaniu hráča. Hráč obdržal od klubu vysokú finančnú pokutu a po dobu nasledujúcich šiestich mesiacov bude poberať polovičnú mzdu. František Kubík je podmienečne vylúčený z A-mužstva.

"Klub sa zásadným spôsobom dištancuje a odsudzuje takéto správanie, ktoré nie je akceptovateľné u žiadneho nášho hráča či zamestnanca. Hráč dostal od klubu finančnú sankciu vo výške 33 000 Eur. Výška sankcie je natoľko vysoká, aby zostala výstrahou pre Františka Kubíka aj ostatných hráčov. Verím, že v budúcnosti sa podobný incident nezopakuje," uviedol viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

"Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Vážne si uvedomujem dôsledky svojho činu a už nikdy takúto chybu znovu nespravím. Prijímam všetky dôsledky svojho konania, či už zo strany súdu alebo klubu. Svojím správaním a výkonmi na ihrisku sa budem snažiť napraviť túto obrovskú chybu. Ospravedlňujem sa všetkým fanúšikom, celému klubu i športovej verejnosti," povedal František Kubík."