Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

ŠK Slovan si postup zaslúžil, tvrdí tréner F. Straka

Na snímke tréner Slovana Bratislava František Straka. Foto: TASR/Martin Baumann

Po záverečnom hvizde v šatni waleského tímu zavládlo sklamanie.

Rhyl 23. júla (TASR) - Futbalisti slovenského šampióna Slovan Bratislava v utorok večer spečatili svoj postup do 3. predkola Ligy majstrov. Po víťazstve 1:0 v úvodnom zápase s The New Saints zvládli aj odvetu na ihrisku súpera, v ktorej triumfovali 2:0. Oba góly na štadióne Corbett Sports Stadium strelil v druhom polčase Marko Milinkovič.

"Vedeli sme, čo nás tu čaká a že domáci sa budú tlačiť dopredu. Preto sme verili, že sa nám otvorí priestor vpredu a budeme sa dostávať do šancí. Už v prvom polčase sme si ich vytvorili niekoľko, dvakrát sme trafili brvno a škoda, že sme sa nedostali do vedenia skôr," skonštatoval po zápase tréner "belasých" František Straka. "Napokon rozhodli dva góly Milinkoviča v druhom polčase. Celkovo si myslím, že sme aj v odvete kontrolovali priebeh zápasu a úplne zaslúžene postúpili ďalej."

V odvete si vytvorili sľubné šance oba tímy, no skórovať sa podarilo len slovenskému majstrovi. Po záverečnom hvizde v šatni waleského tímu zavládlo sklamanie, keďže sa mu nepodarilo prelomiť smolu z predchádzajúcich dvoch sezón. Minulý rok ho vyradila v 2. predkole Legia Varšava a rok predtým Helsinborg. "Boli sme naozaj veľmi blízko. Legia bol skvelý tím, kde sa o všetkom rozhodlo už v prvom vzájomnom zápase po tom, čo sme inkasovali tri góly. Helsingborg bol už iná kapitola, domáci zápas sme vtedy zvládli, no v odvete sme sa po polhodine dostali mimo hru," zaspomínal si tréner TNS Craig Harrison pre portál shropshirestar.com a potom sa venoval už zápasu so Slovanom: "Súper dal gól až 15 minút pred koncom, dovtedy sme sa držali. Sme smutní. Bolo to už moje tretie účinkovanie v Lige majstrov, ale je to zároveň najväčšie sklamanie. Hráči si vytvorili dobrú východiskovú pozíciu v úvodnom zápase. Toto je najlepšia klubová súťaž a ak chcete ísť ďalej, musíte streliť gól. Myslím si však, že výkon hráčov v prvom súboji prevýšil očakávania. Slovan je vynikajúci tím, minulý rok ukončil ich domácu súťaž s 12-bovoým náskokom."

Slovan čaká v 3. predkole Sheriff Tiraspoľ z Moldavska, ktorý vyradil čiernohorský tím FK Sutjeska Nikšič. "Belasí" začnú doma, prvé súboje 3. predkola sú na programe 29./30. júla, odvety 5./6. augusta.