Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Slovan premiérovo na drafte KHL, zameria sa na Slovákov

Foto: TASR

Do Ruska vo štvrtok odcestovali športový riaditeľ "belasých" Oldřich Štefl a  výkonný riaditeľ pre KHL Alexej Jaškin. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Bratislava 24. mája (TASR) - Zástupcovia slovenského hokejového klubu Slovan Bratislava sa v dňoch 25.-26. mája zúčastnia na vstupnom drafte juniorov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Do Ruska vo štvrtok odcestovali športový riaditeľ "belasých" Oldřich Štefl a  výkonný riaditeľ pre KHL Alexej Jaškin. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dejiskom tohtoročného draftu bude Traktor Arena v Čeľjabinsku. Celkovo sa v zoznamoch skautov KHL nachádza pred tohtoročným výberom 1008 hokejistov. Podľa pravidiel sa na drafte môžu zúčastniť hráči, ktorí skončili v uplynulej sezóne pôsobenie v ruských hokejových školách a dovŕšili vek 17 rokov (ročník narodenia 1995). Druhou kategóriou sú mladí hokejisti narodení rokoch 1991-1995, ktorí nehrávajú v Rusku, nemajú zmluvu so žiadnym z klubov KHL, VHL, alebo MHL a dosiaľ neboli draftovaní do KHL. Draftovaný môže byť aj hráč, ktorý sa nenachádza na týchto zoznamoch, kluby však musia o tom upovedomiť vedenie súťaže najneskôr 24 hodín pred začiatkom draftu.

Na drafte by podľa predpokladov mali dominovať ruskí hokejisti, ktorých je v zoznamoch 778. Z Európy sa na drafte zúčastní pravdepodobne 110 hráčov. Zo slovenských hokejistov figuruje najvyššie obranca Martin Gernát, ktorý hral naposledy v juniorskej WHL v zámorí. Podľa Štefla sa bude Slovan na drafte prednostne zaujímať o slovenských hráčov, ktorí majú perspektívu do niekoľkých rokov zahrať si v KHL. Výber budú smerovať do všetkých troch postov, teda brankára, obrancov i útočníkov.