Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Slovan sa v EKL pokúsi o zázrak, Rodrigues: Potrebujeme fanúšikov

Na snímke Gerson Rodrigues (Slovan) oslavuje gól v 20. kole futbalovej Niké ligy ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 18. februára 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Pred futbalistami ŠK Slovan Bratislava stojí náročná úloha zmazať trojgólové manko, ktoré si odniesli po prehre 1:4 so Sturmom Graz v úvodnom zápase play off o osemfinále EKL.

Bratislava 21. februára (TASR) - Pred futbalistami ŠK Slovan Bratislava stojí náročná úloha zmazať trojgólové manko, ktoré si odniesli po prehre 1:4 so Sturmom Graz v úvodnom zápase play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy. Tá bude o to ťažšia, že v domácej odvete nebude môcť slovenský šampión počítať s Vladimírom Weissom mladším, ktorý dostal v Grazi červenú kartu.

Slovan vlani ako víťaz skupiny EKL postúpil do osemfinále, kde bol nad jeho sily FC Bazilej. Teraz hrozí "belasým" koniec v skoršej fáze. Pred odvetou sú v nevýhodnej pozícii, pokúsia sa však zabojovať o postup. "Budeme bojovať, ale máme úzky káder. Keby sa dalo toto zvrátiť, bude to na hranici zázrakov. Budeme bojovať pred našimi skvelými divákmi," povedal tréner Slovana Vladimír Weiss starší. Jeho zverenci sa budú môcť spoľahnúť na podporu tribún, Tehelné pole by na zápas európskeho pohára opäť mohlo byť vypredané.

Slovan ukázal v Grazi dve tváre. V prvom polčase bol domácim vyrovnaným súperom, po zmene strán sa však jeho koncepcia rozpadla a zrodila sa jeho prehra rozdielom triedy. Do zostavy sa vracia Kevin Wimmer, rakúsky stopér nehral v Grazi pre trest za tri žlté karty. Slovan sa na duel so Sturmom naladil ligovým triumfom 4:1 nad Zlatými Moravcami, po ktorom má na čele tabuľky najvyššej domácej súťaže už 12-bodový náskok a pohodlne kráča za ziskom šiesteho titulu v rade. Sturm v rakúskej lige remizoval s Rapidom Viedeň 1:1 a z druhého miesta stráca na vedúci Salzburg stále dva body.

Dvoma gólmi sa proti ViOnu blysol Gerson Rodrigues, ktorý odohral takmer celý zápas. Presadil sa ako jediný zo slovanistov v Grazi a na jeho kanonierske schopnosti sa bude mužstvo spoliehať aj vo štvrtok. "Cítil som sa výborne. Potreboval som byť fyzicky pripravený na štvrtok, preto mi takáto minutáž padla veľmi vhod. Stále verím, že to s Grazom môžeme otočiť a zvládnuť, dáme do toho maximum. Potrebujeme fanúšikov v každom zápase bez ohľadu na to, s kým hráme. S nimi sme totiž silnejší, či už doma alebo vonku. Všetci sa tešíme na štvrtok, určite bude skvelá atmosféra," uviedol luxemburský útočník pre oficiálnu klubovú webstránku.

V podobnom duchu sa niesli aj slová gruzínskeho stopéra Gurama Kašiu: "Potrebujeme zázrak. A k nemu sú nevyhnutné všetky ingrediencie – stopercentný výkon, nasadenie, fanúšikovia i kúsok šťastia. Preto všetci veríme, že diváci zaplnia štadión a spoločne do toho pôjdeme naplno," povedal pre web Slovana.

Zápas Slovana so Sturmom povedú izraelskí rozhodcovia, ako hlavný Orel Grinfeld. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na športovom kanáli. Žreb osemfinále sa uskutoční v piatok o 13.00 h v Nyone.



odveta play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy - štvrtok 22. februára o 21.00 h:

ŠK Slovan Bratislava - SK Sturm Graz /prvý zápas: 1:4, rozhodcovia: Grinfeld - Hassan, Yarkoni (všetci Izr.)/

predpokladaná zostava Slovana: Trnovský - Blackman, Kašia, Wimmer, Zmrhal - Kankava, Savvidis, Kucka - Barseghjan, Rodrigues, Strelec