Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovan síce v Skalici vyhral, ale Papavasiliou bol nespokojný

Nikodimos Papavasiliou. Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner Bratislavčanov si je istý, že proti Žiline ukážu úplne inú tvár ako v Skalici.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 18. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad nováčikom súťaže MFK Skalica 2:0. O góly "belasých" proti poslednému tímu tabuľky sa postarali Róbert Vittek a Marko Milinkovič. Slovan stráca na vedúci Trenčín šesť bodov, ale AS má k dobru nedeľňajší súboj so Senicou.

Ako uviedla oficiálna stránka "belasých", držania lopty bolo jasne na strane hostí, no Skalica hrozila rýchlymi protiútokmi. V 12. minúte spálil veľkú šancu po peknom prenesení hry od Mészárosa Vittek, keď hlavičkoval zblízka k žrdi, kde bol dobre postavený Fišan. O desať minút už zahrmelo, keď v 22. min odviedol skvelú prácu Čikoš, ktorý dokázal na bránkovej čiare udržať loptu v hre, následne ju priťukol Vittekovi a ten na druhý pokus nezaváhal. V druhom dejstve postupne prebrali taktovku domáci, ale nevedeli si vypracovať šance. To Slovan áno, ale nepremenili ich Gorosito ani Peltier. A tak definitívu dal až "darček" domáceho obrancu Milinkovičovi, ten si potiahol loptu cez šestnástku a Fišan už nemal nárok na zákrok – 2:0.

"Od začiatku sme sa snažili ovládnuť dianie na ihrisku. Podarilo sa nám streliť prvý gól a očakával som, že budeme kontrolovať ďalší priebeh zápasu. Žiaľ, niekedy si sami dokážeme skomplikovať situáciu a stalo sa to aj dnes. Spokojný som preto len so ziskom troch bodov, náš výkon mal byť oveľa lepší. V pondelok sa budem s hráčmi vážne rozprávať najmä o prístupe k stretnutiu, keďže o týždeň nás čaká oveľa náročnejší súper. Som si istý, že proti Žiline ukážeme úplne inú tvár ako dnes v Skalici," citoval klubový web Slovana cyperského trénera Bratislavčanov Nikkiho Papavasilioua. Lodivod Skalice Štefan Horný zhodnotil duel nasledovne: "Na zápas sme sa dôkladne pripravovali a chceli sme zvíťaziť, ale Slovan je z hľadiska kvality niekde inde ako Skalica. Bojuje o titul, kým my o záchranu. Ideme ďalej, v poslednom jesennom kole nás čaká derby s Myjavou. Spravíme všetko preto, aby sme v ňom bodovali. Gratulujem Slovanu k víťazstvu. Verím, že ešte dokáže dostihnúť vedúci Trenčín."