Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan v budúcnosti bez Kašpara s Barkerom, alternatívou je aj Réway

Zľava Tomáš Kundrátek, strelec gólu Marek Viedenský, Václav Nedorost a Lukáš Kašpar. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na odchode z klubu sú obranca Cam Barker aj útočník Lukáš Kašpar, pričom prvou náhradnou alternatívou za českého krídelníka zostáva Martin Réway.

Bratislava/Moskva 23. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava budú pokračovať v KHL s trénerom Milošom Říhom, no s najväčšou pravdepodobnosťou bez dvojice hráčskych opôr. Na odchode z klubu sú obranca Cam Barker aj útočník Lukáš Kašpar, pričom prvou náhradnou alternatívou za českého krídelníka zostáva Martin Réway. Generálny manažér Maroš Krajči navyše v rozhovore pre sport-express.ru potvrdil, že v tomto medzisezónnom období sa Slovanu bude dýchať ľahšie.

Najčerstvejšou novinkou z tábora "belasých" je dvojročná dohoda s trénerom Říhom, ktorú obe strany uzavreli v utorok. "Miloš dvakrát viedol Slovan ešte v slovenskej extralige, dvakrát sme vyhrali titul a minulý rok v KHL odviedol výbornú robotu. Sezóna sa mu vydarila, dobre pracoval s mladými hráčmi a ľudia ho mali radi. Ak by sme s ním nepredĺžili zmluvu, bolo by to nelogické. Nad ďalšími možnosťami sme neuvažovali," zdôraznil Krajči.

Slovan sa v ročníku 2015/2016 prebojoval do play off, čím splnil základný cieľ. V 1. kole si však sezónu predĺžil len o štyri zápasy a hoci s CSKA Moskva bol viackrát blízko k víťazstvu, na premiérový triumf vo vyraďovačke KHL si ešte bude musieť počkať. "Spokojný som asi na 95 percent, pretože v play off sme odohrali zaujímavé zápasy. Ak by sme CSKA uchmatli jeden alebo dva duely, bol by som stopercentne spokojný. Samozrejme, poškuľovali sme po vyšších cieľoch, no počítame s nimi do budúcna. Chceme ísť vysoko, ale na to budeme musieť vybudovať tím s hráčmi, ktorých získame na dva či tri roky. S takýmto mužstvom treba pracovať a po určitom čase s ním môžeme pomýšľať na úspech."

Finančné problémy a dlhy, s ktorými sa Slovan boril pred začiatkom ročníka, sú nateraz zažehnané. "Všetko sme zaplatili, máme čistý štít," ozrejmil Krajči. Aj preto sa mu bude v koordinácii s trénerom skladať novým tím o niečo ľahšie. Dôležité bude nahradiť odchádzajúce opory Kašpara s Barkerom. "Aj niektorí ostatní hráči nás zrejme opustia. Odohrali výborné sezóny a s podmienkami, ktoré im ponúknu bohaté ruské kluby, sa my nemôžeme porovnať. Máme vnútorný platový strop, ktorý nemôžeme prekročiť."

Kašpara láka podľa informácií portálu sport-express.ru Dinamo Moskva, Barker mal dostať tiež lukratívnu ponuku na zmenu dresu. "Nevidím problém v tom, že by sme ich nedokázali nahradiť. Možno nie hneď, ale určite nájdeme náhrady. Ak ide o získavanie nových hráčov pred ďalšou sezónou, situácia je oveľa lepšia. Niekedy koncom mája chceme mať celý káder pokope vrátane hráčov zo zámoria," dodal Krajči.

Medzi tradičné tímové opory sa zaradili Žiga Jeglič, Ladislav Nagy, Tomáš Surový či Michal Sersen. Dvaja z nich už podľa Krajčiho zmluvu majú a vedenie Slovana sa predbežne dohodlo na ďalšej spolupráci aj s jedným z kanadskej brankárskej dvojice Barry Brust - Michael Garnett. "Urobíme všetko preto, aby sme s nimi rokovali. S jedným z nich sme sa už predbežne dohodli, hoci na papier sme to zatiaľ nedali. Čo sa týka druhého brankára, čakajú nás rokovania s jeho agentom."

Neodmysliteľnou súčasťou Slovana v KHL sú fanúšikovia. Aj v sezóne 2015/2016 viackrát zaplnili arénu do posledného miesta a vytvorili na štadióne elektrizujúcu atmosféru. "Škoda, že sa sezóna začala už na konci augusta, v období pokračujúcich dovoleniek. Našťastie, na návštevnosť to malo minimálny dopad. V Európe sme v tomto ukazovateli klesli na 11. priečku, minulý rok sme boli siedmi. Je však skvelé, že sme pritiahli ľudí späť na štadión, na konci sezóny sme mali pravidelne vypredané. Samozrejme, pred ročníkom sme mali problémy a permanentky sme začali predávať neskôr. Teraz plánujeme vyriešiť všetko včas, aby boli diváci aj naši partneri spokojní. Na budúcnosť sa pozeráme s optimizmom," dodal Krajči.

Slovan predĺžil zmluvu so Šťastným o ďalšie dva roky

Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava predĺžil v stredu kontrakt s Andrejom Šťastným. Dvadsaťpäťročný útočník sa s vedením klubu dohodol na spolupráci do 30. apríla 2018. Informoval o tom oficiálny web "belasých".

Šťastný dosiaľ absolvoval všetky štyri sezóny Slovana v nadnárodnej súťaži. Začal ako hráč štvrtej formácie, no obetavosťou a bojovnosťou si postupom času vypýtal vyššie miesto v zostave a v uplynulom ročníku patril medzi opory druhej formácie so slovinským duom Žiga Jeglič - Rok Tičar. Odohral 43 stretnutí a nazbieral 22 bodov za trinásť gólov a deväť asistencií.

"HC SLOVAN Bratislava blahoželá Andrejovi Šťastnému k viacročnému kontraktu a želá mu minimálne takú úspešnú sezónu, akou bola tá predošlá," píše sa na oficiálnom klubovom webe. Dobré výkony vyniesli Šťastnému pozvánku do reprezentácie, kde pod vedením Zdena Cígera zabojuje o účasť na májovom svetovom šampionáte v Rusku (6-22. mája).