Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

ŠK Slovan ide do Walesu s tesným náskokom

Hráči ŠK Slovan Bratislava Foto: TASR/Martin Baumann

Letná posila belasých Richard Lásik tvrdí, že pred odvetou sú tromfy v rukách Slovana.

Rhyl 21. júla (TASR) - S jasným postupovým imperatívom nastúpia futbalisti Slovana Bratislava v utorok na odvetný duel 2. predkola Ligy majstrov na pôde waleského klubu The New Saints. Pred týždňom triumfoval slovenský šampión doma napriek jasnej prevahe iba 1:0, aj pred druhým meraním síl ale netají ambície vyhrať. Stretnutie na štadióne Corbett Sports Stadium v Rhyle má výkop o 19.45 SELČ, rozhoduje ho trojica arbitrov z Dánska na čele s hlavným Jakobom Kehletom.

"Ideme tam s jednoznačným cieľom – vyhrať. Budeme chcieť nastrieľať toľko gólov, ako sa bude dať," sebavedomo vyhlásil pred odvetou pre oficiálny klubový web legionár Seydouba Soumah. On i jeho spoluhráči v prvom dueli na Pasienkoch vehementne dobýjali defenzívne hradby waleského súpera, strelecky sa ale dokázali presadiť iba raz - v druhom polčase vďaka ľavačke obrancu Erika Čikoša. "Teraz budú musieť oni ukázať v domácom prostredí kvalitu a budú musieť hrať inak. My budeme mať viac priestoru v ofenzíve, čo by nám mohlo vyhovovať. Verím, že strelíme upokojujúci gól, ktorý by znamenal, že oni musia streliť tri," uviedol Čikoš.

Slovan mal pred odletom do Dublinu zápasové voľno, domáci duel 2. kola Fortuna ligy proti AS Trenčín pre povinnosti oboch klubov v európskych pohároch odložili. Zverenci trénera Františka Straku sa tak mohli sústrediť výhradne na prípravu na duel s The New Saints. Káder je v poriadku a hráči odhodlaní zabojovať o postup. "Naladení sme dobre. Cestujeme každopádne s tým, aby sme uspeli. Rozhodne nebudeme hrať žiadneho 'zanďoura', chceme byť aktívni smerom dopredu. Bude to síce úplne iný zápas ako doma, ale verím, že sa nám podarí streliť gól. Čaká nás deväťdesiat veľmi ťažkých minút na waleskej pôde, ale ja verím, že tam uspejeme," povedal pred pondelňajším odletom kouč Straka v rozhovore pre RTVS. K dispozícii mu ešte nebude pre problémy s pätou argentínsky obranca Nicolas Gorosito.

"Hráči sa musia pripraviť na typické ostrovné prostredie a podmienky. Čakáme aj búrlivejšiu atmosféru. Do zápasu musíme nastúpiť koncentrovane, neinkasovať a snažiť sa streliť aspoň jeden gól, ktorý by nám pomohol," uviedol Straka na tlačovej konferencii v dejisku duelu.

Hlavný tréner vyberie zostavu na utorňajší odvetný duel po pondelňajšom večernom tréningu. Pred ním mal otázne už len dva, tri posty.

Letná posila "belasých" Richard Lásik tvrdí, že pred odvetou sú tromfy v rukách Slovana. "Vyhrali sme 1:0 a pred odvetou môžeme povedať, že máme jednogólový náskok. Mali sme možnosť zahrať ten zápas lepšie, ale ani takto to nie je zlé. Odveta bude úplne iná ako prvý súboj. Súper bude potrebovať streliť gól a bude nútený otvoriť svoju hru. Nebude môcť brániť s celou jedenástkou a mohlo by sa preto hrať ľahšie aj nám. Snáď to bude aj krajší zápas pre divákov," povedal Lásik pre klubovú stránku.

Kouč TNS Craig Harrison bol s výsledkom prvého duelu spokojný, pred odvetou dáva svojim zverencom šance postúpiť: "Spôsobili sme v prvom dueli súperovi mnoho problémov a to isté urobíme aj doma. Mrzí ma, že sme nedali gól vonku, taký dôležitý v pohárovej Európe. Doma ale nezvykneme prehrávať a sme veľmi potentní v útoku, takže máme šancu na dobrý výsledok."

Vlani sa "belasí" rozlúčili s LM už v 2. predkole. Najskôr na domácom trávniku síce zdolali bulharský Ludogorec Razgrad 2:1, no na pôde súpera inkasovali trikrát a cesta pohárovou Európou sa pre nich skončila. Teraz majú jednoznačný cieľ waleskú prekážku preskočiť. V takom prípade by sa futbalisti osemnásobného slovenského majstra stretli v 3. predkole s úspešnejším zo súboja medzi Šerifom Tiraspoľ z Moldavska a FK Sutjeska Nikšič z Čiernej Hory. V prvom súboji sa v Moldavsku zrodila výhra domácich 2:0.


Prehľad odvetných zápasov 2. predkola Ligy majstrov:
utorok 22. júla:

17.30 FK Sutjeska Nikšič - Šerif Tiraspoľ /prvý zápas 0:2/
18.00 F91 Dudelange - Ludogorec Razgrad /0:4/
18.00 Levadia Tallinn - Sparta Praha /0:7/
18.30 FK Karabach Agdam - FC Valetta /1:0
19.30 Maccabi Tel Aviv - FC Santa Coloma /1:0/
19.45 The New Saints - SLOVAN BRATISLAVA /0:1/
20.00 HB Tórshavn - Partizan Belehrad /0:3/
20.00 KS Skenderbeu Korce - BATE Borisov /0:0/
20.15 Žalgiris Kaunas - Dinamo Záhreb /0:2/
20.30 VSC Debrecín - Cliftonville FC /0:0/
20.45 Celtic Glasgow - KR Reykjavík /1:0/

streda 23. júla:
17.00 FK Aktobe - Dinamo Tbilisi /1:0/
18.00 FK Ventspils - Malmö FF /0:0/
18.00 HJK Helsinki - Rabotnički Skopje /0:0/
19.30 Steaua Bukurešť - IF Strömsgodset /1:0/
20.00 NK Maribor - HSK Zrinjski Mostar /0:0/
20.45 St Patrick's Athletic - Legia Varšava /1:1/