Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan začne v Európskej lige proti albánskej Tirane

Na snímke tréner Slovana Nikki Papavasiliou. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Belasí majú za sebou trojtýždňovú prípravnú fázu, počas ktorej do mužstva zapracovávali nové i staronové tváre.

Bratislava 27. júna (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava štartujú v utorok o 18.00 SELČ na pôde albánskeho FK Partizani Tirana účinkovanie v prvom predkole Európskej ligy UEFA. Tréner Nikki Papavasiliou môže rátať už aj s reprezentačnou trojicou Ján Mucha, Kornel Saláta a Tamás Priskin, ktorá v nedeľu predčasne skončila na finálovom turnaji majstrovstiev Európy.

Slovanisti premiérovo narazia v pohárovej Európe na albánskeho súpera, Partizani Tirana patrí k najúspešnejším klubom v krajine, o čom svedčí aj zhodne 15 ligových a pohárových trofejí. O jeho kvalitách sa pre oficiálnu stránku rozhovor aj tréner Papavasiliou: "Vieme, že je to jeden z najsilnejších tímov albánskej ligy. Majú doslova fanatických priaznivcov a prezentujú sa dobrým futbalom. Upozornil som hráčov, že hlavne prvý zápas vonku bude veľmi náročný. Samozrejme ale verím, že uspejeme a postúpime."

"Belasí" majú za sebou trojtýždňovú prípravnú fázu, počas ktorej do mužstva zapracovávali nové i staronové tváre. "Počas prípravy bolo našou prioritou tvrdo pracovať a priniesť do tímu tých správnych hráčov. Letná príprava neponúka veľký časový priestor, napriek tomu však bola pre hráčov náročná a museli poriadne zabrať. Neustále sme sa snažili pracovať na hernom prejave a fyzickej kondícii našich futbalistov, ktorí na naše nároky reagovali dobre. Po príchode viacerých posíl potrebujeme trochu času, aby sa mužstvo zohralo. Odzrkadlilo sa to aj v prípravných zápasoch, kde sa hráči postupne zohrávali. Dovolím si povedať, že hlavne druhý polčas proti Bohemians Praha, v ktorom sme mali viacero príležitostí, nám dodal istotu, že sa formuje dobrý tím," vyjadril sa slovanistický tréner.

Utorkový duel FK Partizani Tirana - ŠK Slovan Bratislava povedie izraelský rozhodca Erez Papir. Odvetný zápas je na programe vo štvrtok 7. júla v Senci, keďže na Pasienkoch prebieha letná výmena trávnika.