Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan zradili presilovky, Říha volá po zjednodušení hry

Na snímke tréner hokejistov HC Slovan Bratislava Miloš Říha, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Slovan sa na úvod sezóny prezentoval sympatickým útočným prejavom. Počas duelu si vypracoval niekoľko gólových šancí, ktoré však zostali nevyužité.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Hokejisti bratislavského Slovana nezvládli ostrý štart do ôsmeho ročníka KHL. Črevná viróza im nevyradila len trio kľúčových hráčov, ale podpísala sa aj pod rozbitie nacvičeného konceptu hry, v ktorom to "belasým" kombinačne príliš nešlo. Admiral Vladivostok na druhej strane vyťažil z minima maximum. Bol efektívny, potrestal menšie zaváhania domácich a po triumfe 3:1 bral všetky body.

Slovan sa na úvod sezóny prezentoval sympatickým útočným prejavom. Počas duelu si vypracoval niekoľko gólových šancí, ktoré však zostali nevyužité a súper z Ďalekého východu zakaždým trestal. Bol zodpovedný a po vytvorení si dostatočného náskoku hral už len to, čo potreboval. "Belasým" trošku zväzoval ruky aj pocit zodpovednosti, keďže otvárali sezónu pred vlastnými fanúšikmi. Absencia Barryho Brusta, Cama Barkera či Roka Tičara sa tiež ukázala ako kľúčová. "Tlak sme si nepripúšťali. Rozhodilo nás však to, že na tréning pre črevnú virózu neprišli traja hráči. Dvaja nám vypadli z presiloviek, ako obranca, tak aj center. Zostavu sme miešali, ako sa len dalo, ale zradili nás presilovky, a to rozhodlo. Mali sme na sebe deku a nemohli sme rozhodnúť," povedal po stretnutí tréner Miloš Říha.

Rovnako ako niektorí jeho zverenci aj on absolvoval v stredu neúspešnú súťažnú premiéru. Po zápase bol preto nespokojný nielen s výsledkom, ale aj niektorými prvkami v hre tímu. "Hrali sme zložito, za bránkou, po kútoch, málo pukov išlo do predbránkového priestoru. Nedarilo sa nám udržať v útočnom pásme, opätovne sme sa museli do neho dobýjať a stálo nás to veľa síl. Doma to musíme hrať jednoduchšie," ozrejmil. V zakončení tomu zase chýbalo trošku správneho gólového korenia. "Finálna prihrávka chodila neskoro. Nebolo to suverénne, ale museli sme prehodiť formácie, rozpadlo sa nám to. Musíme celú hru zjednodušiť."

Neprítomnosť Tičara na centri druhej formácie nechala svoje stopy na výkonoch oboch jeho tradičných krídel. Ani Andrej Šťastný, ani Žiga Jeglič svojimi výkonmi neoslnili. "Jeden hráč vypadne a akoby nikto nevedel, čo má robiť či kam má dať puk. Nikto to nevzal na seba. Chalanov však môžem pochváliť za bojovnosť, pretože dodatočne robili, čo sme si povedali. Bola snaha hrať hokej, ale súper sa upokojil, mal nahraté. Držal čas a tým nás dostával do ešte väčšieho tlaku. Urobili sme dve chybičky a súper nás okamžite potrestal. Nám sa to nepodarilo," skonštatoval Říha, ktorý by s triom chorých legionárov mohol počítať už v piatok proti Amuru Chabarovsk.

Obranca Ivan Švarný sa z Dinama Minsk vrátil do Slovana, aby mu pomohol naplniť predsezónny cieľ v podobe postupu do play off. Ani jemu nevyšla opätovná súťažná premiéra v "belasom" podľa predstáv. "Bol to klasický prvý zápas, mužstvá sa oťukávali. Ešte to nebolo systémové, ale viac o bojovnosti. Myslím, že miestami sme jej mali navrch, no nepodarilo sa nám ju premeniť na tri body," uviedol člen širšieho reprezentačného kádra.

Ostrý štart síce Slovanistom nevyšiel, no zbrane neskladajú. Z porcie piatich domácich duelov na úvod sezóny majú k dispozícii ešte štyri a ten najbližší je na programe už v piatok. "Vylepšiť treba presilovky. Chýbala nám aj finálna súhra, moment prekvapenia. V podstate treba zlepšiť všetko odzadu smerom dopredu. Máme sa však na čo tešiť," avizoval Švarný.