Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenké florbalistky zvíťazili nad Nórkami, zahrajú si o 5. miesto

Na snímke vľavo Katarína Klapitová (Slovensko) a vpravo Charlotta Hjortová (Nórsko) počas stretnutia o 5. - 8. miesto na MS vo florbale Slovensko - Nórsko 8. decembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V sobotu o 11.15 h nastúpia v dueli o konečné 5. miesto proti Lotyšsku.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Slovenské florbalistky zvíťazili v piatkovom zápase o 5.-8. miesto na MS v Bratislave nad Nórskom 7:4. V sobotu o 11.15 h nastúpia v dueli o konečné 5. miesto proti Lotyšsku.

Významný míľnik dosiahla v zápase slovenská reprezentantka Paulína Hudáková, autorka troch bodov, ktorá ich už celkovo na šampionáte nazbierala 26, čo je najviac v historických tabuľkách počas jedných MS.

MS vo florbale žien v Bratislave



Zápas o 5.-8. miesto:

Slovensko - Nórsko 7:4 (1:3, 4:1, 2:0)

Góly: 12. Šponiarová (Ferenčíková), 23. Šponiarová, 26. Ferenčíková (P. Hudáková), 35. P. Hudáková (Ferenčíková), 36. P. Hudáková (Ďuríková), 59. Klapitová (K. Hudáková), 60. Košturiaková – 6. Thorvaldsenová (Holmová), 16. Holmová (Thorvaldsenová), 19. Hjortová (Holmová), 31. Einstulenová,
Vylúčenia: 0:2
Presilovky: 2:0
Oslabenia: 0:0
732 divákov.

zostavy:

SR: Krištofová – Ďuríková, Šponiarová, P. Hudáková, Košturiaková, Ferenčíková – Trošková, Šidlová, Klapitová, Kocúrová, K. Hudáková – Boľová, Robová, Kvasková, Bobotová, Cupráková – Pintérová, Grossová, Dzurinová

Nórsko: Dahlerová – Osterhaugová, Einstulenová, Gidskeová, Farnesová, Gillbergová – Hjortová, H. Hedlund Eriksenová, Thorvaldsenová, Langakerová, Holmová – Torpová, Bergová, Gundersenová, Knudsenová, Haugová – Flatlandová, Bakkaová, K. Hedlund Eriksenová


Dirigentskej taktovky sa od úvodu chopili Slovenky, ktoré túžili po štvrtkovej semifinálovej prehre uspieť. Skóre mohla otvoriť po rýchlom brejku Šponiarová, ale trafila iba ľavú žrď. Naopak, nórske florbalistky svoju prvú možnosť využili a Thorvaldsenová otvorila skóre duelu. O šesť minút neskôr však vybojovala prvú presilovku v zápase Paulína Hudáková a Michaela Šponiarová ju dokázala využiť - 1:1. Nórky však do konca prvého dejstva ešte dva razy udreli a do kabín odchádzali s dvojgólovým náskokom.

V druhej tretine sa však zverenky Michala Jedličku nadýchli k výbornému výkonu a po dvoch zásahoch Paulíny Hudákovej a jednom Denisy Ferenčíkovej a Šponiarovej, otočili výsledok. Nórky sa v druhej tretine presadili iba raz a tak Slovenky viedli po 40. minútach 5:4.

V tretej tretine mali šance obe mužstvá, výbornými zákrokmi sa prezentovala najmä Krištofová, ale gól padol až dve minúty pred koncom, keď sa presadila Katarína Klapitová. Definitívnu bodku za duelom dala gólom do prázdnej bránky kapitánka Lucia Košturiaková.


Hlasy po zápase:



Michal Jedlička, tréner SR: "Baby včera podali heroický výkon a nebolo jednoduché od začiatku Nórky rozbehať. Podali sme asi najhorší výkon v prvej tretine na celých MS. Ale postupne sme sa dostali do tempa. Zajtra proti Lotyškám chceme zvíťaziť."

Paulína Hudáková, hráčka SR: "Nezačali sme dobre, ale potom sa nám podarilo otočiť výsledok. Môj rekord hodnotím pozitívne, rada sama seba prekonávam. Baby mi to pripomínali, som rada, že sa to podarilo."