Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenky dvakrát zdolali Češky, Pakusza vyzdvihol disciplínu

Futbal Foto: TASR/AP

Víťazný gól strelila v 75. minúte Dominika Škorvánková.

Poprad 24. októbra (TASR) - Slovenské futbalistky zvíťazili v pondelňajšom prípravnom zápase na trávniku Národného tréningového centra (NTC) v Poprade nad Češkami 1:0. Víťazný gól strelila v 75. minúte Dominika Škorvánková. Zverenky trénera Zsolta Pakuszu tri dni predtým zdolali tie isté súperky 3:2.

prípravný zápas - pondelok:

Slovensko - Česko 1:0 (0:0)

Gól: 75. Škorvánková

zostava SR:
El Dahaibiová - Vojteková (82. Miháliková), Košíková, Fischerová, Zdechovanová - Šušolová (46. Škorvánková), Bíróová (71. Horváthová) - Havranová (46. Šušková), Bartovičová, Hmírová (46. Fecková) - Líšková (46. Horešová)


Zsolt Pakusza, tréner SR (zdroj: www.futbalsfz.sk): "Príležitosť dnes dostali ďalšie hráčky širšieho kádra. V prvom polčase dominovali Češky, vzhľadom na priebeh zápasu bol pre nás výsledok 0:0 po prvej časti hry dobrý. Potrebovali sme sa upokojiť a hrať aktívnejšie, čo sa po prestriedaní v druhom polčase podarilo. Spoliehali sme sa na rýchly útok a práve z takejto akcie sme skórovali, keď po kolmici Vojtekovej zakončila peknú akciu únikom a gólom Škorvánková. Dnešný duel hodnotím pozitívne, chcel by som vyzdvihnúť disciplinovanosť našich dievčat, vďaka ktorej sa prepracovali k výhre. V oboch zápasoch sme chceli zvíťaziť a vyskúšať si nové herné prvky, čo sa v istých fázach aj darilo. Stretnutia boli viac-menej podobné, dosiahli sme dve víťazstvá, čo nás samozrejme teší."