Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Slovenky budú v stredu pri žrebe medzi nasadenými vo svetovej skupine

Slovenské tenistky sa nebudú môcť stretnúť s jednotkami z Talianska, Ruskami (2.) a ešte stále úradujúcimi víťazkami z Česka (3.).

Londýn 8. júla (TASR) - V oficiálnych priestoroch BNP Paribas v Paríži v stredu podvečer vyžrebujú nový ročník tenisového Pohára federácie. Slovenky budú vo svetovej skupine figurovať medzi nasadenými tímami ako číslo štyri. Znamená to, že sa nebudú môcť stretnúť s jednotkami z Talianska, Ruskami (2.) a ešte stále úradujúcimi víťazkami z Česka (3.).

V 1. kole (8.-9. februára 2014) sa tak môžu stretnúť s Austrálčankami, Nemkami, Španielkami alebo Američankami. S Austrálčankami, Nemkami a Španielkami by Slovenky určite hrali doma, v prípade konfrontácie s USA by o domácom tíme rozhodol dodatočný žreb. Zverenky kapitána Mateja Liptáka v tohtoročnej edícii vypadli v semifinále s Ruskami. Tie sa v boji o prestížny titul stretnú v novembri s Taliankami v Taliansku v ešte nešpecifikovanom dejisku.

V Paríži vyžrebujú aj dvojice 1. kola II. svetovej skupine prestížnej tímovej súťaže. Nasadené kvarteto tvoria Srbsko, Japonsko, Švédsko a Švajčiarsko, nenasadenými sú Argentína, Kanada, Francúzsko a Poľsko.