Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenky mi nič nedarujú, Fed Cup je iný ako turnaje, tvrdí Stosurová

Tlačová konferencia austrálskeho tímu pred zápasom 1. kola II. svetovej skupiny Fed Cupu BNP Paribas Slovensko - Austrália (6.-7. februára 2016). Na snímke austrálska tenistka Samantha Stosurová. Foto: TASR - Michal Svítok

Austrálska kapitánka Alicia Moliková je rada, že jej zverenky prileteli do Bratislavy už v nedeľu.

Bratislava 3. februára (TASR) - Austrálske tenistky si pochvaľujú pomalý hard v NTC, na ktorom cez víkend odohrajú fedcupový duel proti Slovenkám. Samantha Stosurová má s Dominikou Cibulkovou, Annou Karolínou Schmiedlovou i Danielou Hantuchovou skvelú bilanciu. Austrálska jednotka však očakáva ťažké zápasy a tvrdí, že domáce hráčky jej nič nedarujú.

"Poznám všetky štyri členky slovenského družstva. Vzájomná bilancia síce hovorí v môj prospech, no Fed Cup je niečo úplne iné ako turnaje WTA či grandslamy. Veľa zápasov bolo tesných, v januári v Brisbane som vyhrala nad Janou Čepelovou až po trojsetovej bitke. Zavážiť môže aj domáce prostredie. Kurt v Bratislave je fajn. Povrch je trochu drsný a iný, ako na turnajoch, no postupne si naň zvykám. Dobre reaguje na rýchlosť a pri podaní môžem na ňom účinne využívať kick," povedala Stosurová na stredajšej tlačovej konferencii.

Austrálska kapitánka Alicia Moliková je rada, že jej zverenky prileteli do Bratislavy už v nedeľu. "Máme aspoň dostatok času na to, aby sme sa aklimatizovali na nové podmienky a zvykli si na časový posun. V Austrálii sme mali dlhé leto, takže je to pre nás taká vítaná zmena. Slováci nám pripravili vrelé privítanie. Je skvelé, že bývame neďaleko haly. Už sme si stihli pozrieť aj centrum mesta a keďže každá hráčka tu má nejakých priateľov, vychutnali sme si aj miestne reštaurácie."



Moliková odhaduje šance 50:50. "Je super, že máme v tíme Samanthu Stosurovú, ktorá to na Slovenky vie. Fed Cup je však tímová súťaž a všetko sa môže ľahko zvrtnúť. Bude to vyrovnané stretnutie. Nedá sa povedať, že sme favoritkami. Zatiaľ som sa ešte nerozhodla, kto bude tímovou štvorkou, definitívne kvarteto na zápase určím najneskôr vo štvrtok."

V austrálskej nominácii pre zranenie chýba bratislavská rodáčka Jarmila Wolfeová, tím však posilnila deblová špecialistka Casey Dellacquová. Aj keď od októbra minulého roka neodohrala žiaden súťažný zápas, je pripravená pomôcť družstvu. "Uplynulé mesiace boli pre mňa ťažké, každým dňom sa však cítim lepšie a lepšie. Som zdravá a usilovne trénujem. Ak mi kapitánka dá šancu, som odhodlaná nastúpiť."