Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Slovenské futbalistky chcú v kvalifikačnom zápase s Fínskom bodovať

Zsolt Pakusza Foto: TASR/Martin Baumann

Tréner Zsolt Pakusza tvrdí, že Slovenky v zápase nie sú favoritky.

Bratislava 26. marca (TASR) - Tréner slovenskej ženskej futbalovej reprezentácie Zsolt Pakusza nemusel v už zverejnenej nominácii na dôležitý kvalifikačný dvojzápas o postup na ME 2013 s Fínskom urobiť žiadnu vynútenú zmenu. Prvý súboj sa uskutoční v NTC Senec v sobotu 31. marca so začiatkom o 17.30 h. Odveta na pôde súpera je naplánovaná na štvrtok 5. apríla v meste Vantaa (začiatok o 18.30 h).

Slovenky, ktoré na prelome februára a marca uspeli v dvoch prípravných zápasoch v Chorvátsku, sú zatiaľ na prvom mieste tabuľky 5. kvalifikačnej skupiny. Po bezgólovej remíze na pôde Ukrajiny Slovenky zdolali Estónsko aj Bielorusko. Ich súper má zatiaľ na konte iba dva zápasy a štyri body.

"Kvalifikačná skupina, resp. momentálne jej tabuľka nie je úplne presná, niektoré mužstvá majú odohratých menej zápasov. To je aj prípad Fínska, ktoré má len dva absolvované duely. Bol by som rád, ak by sme boli aj po týchto zápasoch na čele skupiny. Musím však povedať, že favoritom dvojzápasu nie sme my. Dôležité bude preto získať nejaké body, ktoré môžu byť v konečnom účtovaní rozhodujúce. Podľa môjho názoru budú Fínky určite do posledného zápasu bojovať o postup z prvého miesta," povedal na pondelňajšej tlačovej konferencii na pôde SFZ Pakusza.

Tomu do výberu našťastie negatívne nezasiahli zranenia.

"Zdravotné problémy našťastie nemáme. Som tomu veľmi rád, lebo v minulosti to tak nebolo. Chýbať nám však budú pre študijné povinnosti hráčky z Poľska Bojdová a Ištóková, ktoré na prvý zápas určite nebudú k dispozícii. Uvidíme, ako to bude v prípade druhého zápasu."

Na zápas sa už teší aj najlepšia slovenská futbalistka Eva Kolenová. "Tešíme sa. Ja osobne o to viac, že naposledy som bola zranená. Ja tak mám teraz v hlave iba zápasy s Fínskom," povedala futbalistka Dusla Šaľa.

Slovenky majú naplánovaný zraz v stredu 28. marca, budú trénovať v Senci a v pláne majú aj videorozbor súpera.


nominácia reprezentácie žien SR na kvalifikačný dvojzápas o postup na ME 2013 s Fínskom (31. marca, resp. 5. apríla):

brankárky: Mária Korenčiová (Slovan Bratislava), Lucia El Dahaibiová (Duslo Šaľa)

obrankyne: Eva Kolenová, Jana Vojteková (obe Duslo Šaľa), Lenka Mravíková, Katarína Pračková, Mária Antalová (všetky Slovan Bratislava), Alexandra Bíróová (Neulengbach), Monika Matysová (Spratzern), Patrícia Fischerová (ŠKF Žilina)

stredopoliarky: Veronika Rybárová (Duslo Šaľa), Dominika Škorvánková, Veronika Klechová, Dana Fecková, Lucia Šušková (všetky Slovan Bratislava), Lucia Ondrušová (Sparta Praha)

útočníčky: Lucia Haršányová (Slovan Bratislava), Diana Bartovičová (1. FC Slovácko)

náhradníčky:
brankárky: Gabriela Kubíková (Slovan Duslo Šaľa), Lenka Gazdíková (Sparta Praha)
obrankyne: Lýdia Mittúchová, Kamila Hudecová, Alexandra Hollá (všetky Slovan Bratislava)

stredopoliarky: Kristína Cerovská (Slovan Bratislava), Natália Mackovičová (Dunajská Lužná), Alexandra Martincová, Dominika Sýkorová, Erika Randová (všetky Žilina), Hana Korytárová, Veronika Šaraboková (obe Duslo Šaľa), Katarína Ištóková, Ivana Bojdová (obe Racibórz)
útočníčky: Katarína Strožová (1. FC Slovácko), Nikoleta Rybanská (Topoľčany)

tréner: Zsolt Pakusza