Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Slovenky remizovali v dueli B-divízie na pôde Rumunska 0:0

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zverenky trénera Petra Kopúňa predtým v skupine prehrali na pôde favorizovaného Fínska 0:4 a doma potom zdolali Chorvátsko 4:0.

Bukurešť 27. októbra (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky remizovali v piatkovom zápase B-divízie Ligy národov v Bukurešti s domácim Rumunskom 0:0. V tabuľke B-skupiny majú na konte štyri body a patrí im priebežne druhá priečka s mankom piatich na jasné líderky z Fínska.

Zverenky trénera Petra Kopúňa predtým v skupine prehrali na pôde favorizovaného Fínska 0:4 a doma potom zdolali Chorvátsko 4:0. S Rumunskom sa opäť stretnú na budúci týždeň v utorok v Senci, duel bude mať výkop o 15.30 h.



Liga národov - ženy, B-divízia



B-skupina:

Rumunsko - Slovensko 0:0
Hlas po zápase /zdroj: futbalsfz.sk/:

Peter Kopúň, tréner SR: "Chceli sme tri body a teraz, po tom všetkom, si hovoríme, že nejdeme domov s prázdnymi rukami. Iste, ak by sme dali v úvode gól, všetko by asi vyzeralo inak, ale nedali sme. Hoci úvod nám herne pasoval, hra mala fazónu, aj príležitosti sme mali. Potom začali byť domáce hráčky odvážnejšie, lebo sme ich nedotlačili úplne, a museli sme si dávať veľký pozor. Po prestávke Rumunky ešte zjednodušili hru, čo ale neznamenalo, že sme mohli poľaviť. Stal sa z toho zápas o jednom góle, ktorý napokon nepadol. Nejdeme domov s prázdnymi rukami, čo napokon nie je vôbec zlé.“



ďalší výsledok:

Fínsko - Chorvátsko 3:0 (1:0)




tabuľka:

1. Fínsko 3 3 0 0 8:0 9

2. Slovensko 3 1 1 1 4:4 4

3. Chorvátsko 3 1 0 2 2:8 3

4. Rumunsko 3 0 1 2 1:3 1