Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Moška: S Cibulkovou by sme mali proti talianskym antukárkam šancu

Na snímke Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

Na antuke to bude podľa generálneho sekretára pre Slovenky ťažké, no môžeme vraj prekvapiť. Svoju účasť vo fedcupovom stretnutí proti Slovenkám už prisľúbila talianska dvojka Erraniová.

Rím 28. októbra (TASR) - Talianske tenistky odohrajú zápas 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie proti Slovensku (11.-12. februára) na antuke v meste Forli v regióne Reggio Emilia. Dejiskom duelu, v ktorom na talianskej lavičke zažije debut nová kapitánka Tathiana Garbinová, bude hala PalaGalassi s kapacitou 6000 divákov. Informovala o tom oficiálna stránka Talianskej tenisovej federácie.

Vo fedcupovej histórii pôjde o druhý vzájomný súboj oboch krajín. V roku 2002 v semifinále na finálovom turnaji v španielskom Maspalomase zvíťazili Slovenky 3:1 a svoju spanilú jazdu zakončili ziskom cennej trofeje. O dva body sa vtedy zaslúžila Janette Husárová, tretí pridala Daniela Hantuchová. Forli sa v roku 2017 stane európskym mestom športu, fedcupové stretnutie bude hostiť prvýkrát.

Slovenky sa v apríli udržali v druhej lige, keď v baráži zdolali v bratislavskom NTC Kanadu 3:2. O triumf tímu kapitána Mateja Liptáka sa rozhodujúcou mierou zaslúžila Dominika Cibulková, ktorá vyhrala obe dvojhry. Talianky po prehre 0:4 v Španielsku vypadli z elitnej osmičky.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška počítal s tým, že Taliani si zvolia antuku. "Vo fedcupových a daviscupových stretnutiach sa krajiny vždy rozhodnú pre povrch, ktorý najlepšie vyhovuje ich hráčkam. Musíme to rešpektovať. Na antuke to bude ťažké. Pôjde o nepríjemnú zmenu, keďže turnaje WTA v Európe sa v tom čase budú hrať na harde… Verím však, že nášmu kapitánovi Matejovi Liptákovi sa podarí zostaviť najsilnejší tím aj s Dominikou Cibulkovou. Iba v tom prípade máme proti výborným domácim antukárkam šancu a môžeme prekvapiť," povedal pre TASR Moška.

Svoju účasť vo fedcupovom stretnutí proti Slovenkám už prisľúbila talianska dvojka a aktuálna svetová päťdesiatka Sara Erraniová. Forli sa nachádza neďaleko jej rodného mesta Massa Lombarda. Bývalá finalistka grandslamového Roland Garros minulý týždeň ukončila 12-ročnú spoluprácu so španielskym trénerom Pablom Lozanom. Garbinovej, naopak, bude takmer s určitosťou chýbať Camila Giorgiová, dôvodom sú spory s národnou federáciou.