Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovenky neuspeli so Švédkami, na šampionáte si zahrajú v 2. divízii

Na snímke slovenská stolná tenistka Eva Jurková. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenky, ktoré vonku prehrali 0:3, stratili nádej na postup hneď po prvom zápase.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Slovenské stolnotenisové reprezentantky prehrali aj v odvete baráže o účasť v elitnej Championship divízii ME 2017 v Bratislave so Švédkami 1:3. Zverenky trénerky Valentiny Popovovej si tak na šampionáte zahrajú v druhej Challenge divízii.

Slovenky, ktoré vonku prehrali 0:3, stratili nádej na postup hneď po prvom zápase, v ktorom si 41. hráčka svetového rebríčka Li Fen poradila s úradujúcou majsterkou SR Evou Jurkovou 3:0. Rovnakým výsledkom potom podľahla Lucia Truksová svetovej dvadsiatke Matilde Ekholmovej, keď uhrala iba deväť loptičiek. Tatiana Kukuľková ako jediná Slovenka v dvojzápase baráže dokázala vyhrať, keď zdolala Jennifer Jonssonovú 3:2 na sety. V záverečnom súboji nestačila Jurková na Bergströmovú 1:3.

Európsky šampionát v roku 2017 sa uskutoční v termíne 13.-17. septembra v Luxembursku. Na turnaji sa zúčastnia všetci účastníci kvalifikácie, rozdelení budú do kvalitatívnych divízií. V elitnej Championship division sa predstaví desať víťazov kvalifikačných skupín, plus piati víťazi baráže a Luxembursko ako organizátor podujatia.



ženy - baráž - odveta:

Slovensko - Švédsko 1:3

Eva Jurková - Li Fen 0:3 (-1, -5, -7)

Lucia Truksová - Matilda Ekholmová 0:3 (-4, -4, -1)

Tatiana Kukuľková - Jennifer Jonssonová 3:2 (-9, 7, 6, -4, 5)

Jurková - Linda Bergströmová 1:3 (-9, -4, 9, -8)