Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovenské golfistky túžia na MS vylepšiť historické maximum

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenky sa do Írska neprišli porovnávať so svetovou špičkou. Rady by vylepšili doterajšie výsledkové maximá na svetových šampionátoch v štvrtej desiatke poradia.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Slovenské golfové reprezentantky Anika Bolčíková, Natália Hečková a Katarína Drocárová zabojujú od stredy do soboty na majstrovstvách sveta ženských družstiev o umiestnenie v najlepšej tridsiatke. Šampionát hostí jeden z prestížnych írskych golfových rezortov Carton House.

Slovenská výprava priletela do dejiska MS neďaleko Dublinu v sobotu. V nedeľu ešte absolvovala tréningovú jednotku mimo súťažných ihrísk, no v pondelok aj utorok sa už pripravovala na oficiálnych hracích plochách. Tréningové podmienky mierne sťažilo typické ostrovné počasie s chladným vzduchom a silným vetrom. "Loptičky lietajú inak, no snažíme sa zvyknúť si. Napriek vysokej náročnosti ihrísk zostávame pozitívne naladení. Pred začiatkom súťaže chceme pokyny zosúladiť tak, aby sme boli úspešní," avizoval z chladného Írska viceprezident Slovenskej golfovej asociácie a šéf reprezentačného úseku Rastislav Antala.

V utorok čakali slovenské golfistky príjemné povinnosti - okrem tímového fotenia aj slávnostné otvorenie šampionátu na večernej recepcii. Prvé súťažné kolo zo štyroch je na programe v stredu, ďalšie postupne vo štvrtok, piatok a v sobotu. V ženskej súťaži sa predstaví 58 družstiev. Každý tím je zložený najmenej z dvoch a maximálne troch hráčok. Hrá sa na 18-jamkovom ihrisku, do celkového skóre družstva z každého dňa sa započítavajú dva najnižšie výsledky. Na podujatí sa predstavia aj najlepšie svetové amatérske golfistky vrátane reprezentantiek z Kórejskej republiky, najväčších favoritiek na zisk majstrovskej ženskej tímovej trofeje s názvom Espirito Santo. Z uplynulých štyroch svetových šampionátov ovládli Kórejčanky až tri (2016, 2012 a 2010).

Slovenky sa do Írska neprišli porovnávať so svetovou špičkou. Rady by vylepšili doterajšie výsledkové maximá na svetových šampionátoch v štvrtej desiatke poradia. Na MS v roku 2002 obsadili 34. pozíciu, o dva roky neskôr delenú 35. priečku. "Naše ambície sú vždy založené na podaní čo najlepšieho výkonu. Neprišli sme do Írska víťaziť, na to sú tu iní. Ak by sa nám podarilo vylepšiť doterajšie najlepšie umiestnenia, urobíme ďalší krok vpred. Umiestnenie v najlepšej tridsiatke by bolo skvelé," uviedol v tlačovej správe Antala.