Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Slovenská 18-ka odštartovala prípravný trojzápas s Maďarskom víťazne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zverenci trénera Romana Sýkoru sa po zápase presunuli do Székesfehérváru, kde odohrajú ďalšie dva súboje s maďarskou "osemnástkou".

Budapešť 16. decembra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov zvíťazili v Budapešti v úvodnom z trojice prípravných zápasov s rovesníkmi z Maďarska 4:2. Základ výhry položili tromi gólmi v druhej tretine, domáci síce v závere zdramatizovali duel, no definitívu podobu výsledku dal v samotnom závere Martin Mišiak.

Zverenci trénera Romana Sýkoru sa po zápase presunuli do Székesfehérváru, kde odohrajú ďalšie dva súboje s maďarskou "osemnástkou" - druhý vo štvrtok o 17.00 h, tretí v piatok o 11.00. Zápasy sú náhradou za prípravný turnaj v Gjöviku, ktorí organizátori zrušili po sprísnení protipandemických opatrení v Nórsku. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

prípravný zápas v Budapešti:


Maďarsko "18" - Slovensko "18" 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)

Góly: 14. Kiss (Simon, Salamon), 59. Nemes (Nádasdy) – 23. Ružek (Melicher, Dudáš), 26. Zöld (Marko, Križan), 31. Ondriš (Gabriel, Kopecký), 60. Mišiak (Gabriel). Vylúčení: 0:7, strely na bránu 42:30

Zostava SR "18": Gajan – Tomas, Kremnický, Marko, Pánik, Lörincz, Melicher, Čulík, Nahálka – Honzek, Mišiak, Šotek, Kopecký, Gabriel, Ondriš, Križan, Zöld, Lachkovič, Dudáš, Ružek



hlas po zápase:


/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Roman Sýkora, tréner SR "18": "Veril som, že náhla zmena programu chlapcov neovplyvní, ale zrejme sa predsa len prejavilo, že boli nastavení na Nórsko a napokon sme hrali v Maďarsku. Prvá tretina bola z nášho pohľadu veľmi zlá. Myslím si, že chlapci tento zápas podcenili a inkasovali sme gól v oslabení. To nás dalo mentálne dolu, ale počas prestávky sme si niečo povedali a v druhej tretine sme zlepšili prechod stredným pásmom, zjednodušili sme hru a otočili sme to na 3:1. Stále tam však bolo veľa chýb. V tretej tretine sme potom zápas ubojovali. Víťazstvo sa nerodilo ľahko a s výkonom som nebol spokojný. Máme čo zlepšovať, ale hralo sa v Maďarsku a museli sme sa popasovať aj s rozhodcovským nadržiavaním domácej strane. Nehrali sme ani jednu presilovku a súper ich mal naopak sedem. Nevravím, že to fauly neboli, ale rozhodca zápas určite ovplyvnil. Tento zápas si určite rozoberieme a verím, že v nasledujúcich dvoch zápasoch podáme lepšie výkony."