Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenská 19-tka na úvod remizovala s Nemcami 1:1, vyrovnal Vestenický

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Nečakaný bod proti domácemu favoritovi zabezpečil Slovákom gól útočníka AS Rím Tomáša Vestenického, ktorý vyrovnal v 90.+3 minúte.

Mannheim 26. marca (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov vstúpila vo štvrtok do 2. fázy kvalifikácie o postup na finálový turnaj ME 2015, tzv. Elite Round cennou remízou 1:1 s domácim Nemeckom v Mannheime. Nečakaný bod proti domácemu favoritovi zabezpečil Slovákom gól útočníka AS Rím Tomáša Vestenického, ktorý vyrovnal v 90.+3 minúte.

Zverenci trénera Antona Malatinského sa v ďalších zápasoch stretnú v 2. kvalifikačnej skupine ešte s rovesníkmi z Českej republiky a Írska. Na finálový turnaj do Grécka (6.-19. júla) postúpia siedmi víťazi kvalifikačných skupín.

Milan Malatinský, tréner SR "19" (zdroj facebook SFZ): "Prvý polčas sme hrali trochu so zbytočným rešpektom voči súperovi, boli sme málo aktívni v útočnej fáze. Súper mal okrem gólu aj ďalšie dobré príležitosti najmä po štandardných situáciách. Po prestávke sme boli oveľa dôraznejší a sebavedomejší, v podstate sme kontrolovali priebeh druhého polčasu a v nadstavenom čase sme zaslúžene vyrovnali. Potvrdilo sa, že s každým súperom dokážeme hrať, pokiaľ máme potrebnú kvalitu a je ochota ísť až na hranicu svojich možností."


2. skupina:

Slovensko "19" - Nemecko "19" 1:1 (0:1)

Góly: 90.+3 Vestenický - 19. Christiansen, ŽK: Chvátal, Hromada, Vavro - Tah, Kehler

zostava SR 19: Rodák - Kadlec, Vavro, Kružliak, Chvátal - Hromada, Lesniak - Čmelík, Haraslín (64. Špalek), Polievka (59. Bénes)- Vestenický



ďalší program SR "19" na turnaji Elite Round:

28. marca (17.00 h, Sandhausen) - Slovensko "19" - Česká republika "19"

31. marca (12:00, Mannheim) - Írsko "19" - Slovensko "19"