Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenská cyklistka Pavlendová vyhrala Šesťdňové preteky v Brémach

Alžbeta Pavlendová Foto: TASR/AP

Slovenka už v sobotu vybojovala tretie miesto v disciplíne scratch, zaradeného do najvyššej kategórie CL1.


Brémy 17. januára (TASR) - Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Pavlendová sa v nedeľu stala celkovou víťazkou medzinárodných Šesťdňových pretekov v Brémach. V kategórii elite žien triumfovala pred Češkou Jarmilou Macháčovou, tretie miesto obsadila Nórka Anita Stenbergová.

Slovenská cyklistka už v sobotu vybojovala tretie miesto v disciplíne scratch, zaradeného do najvyššej kategórie CL1. Vďaka tomu si do kvalifikácie na majstrovstvá sveta, ktoré sa tento rok budú konať začiatkom marca na olympijskej dráhe v Londýne, pripísala 64 bodov UCI.

"Cítim obrovskú radosť," povedala po poslednej disciplíne Pavlendová. "Po dlhej dobe sa mi podarilo vyhrať i celkovo kategóriu žien. Veľmi sa teším aj z tretieho miesta v scratchi, čo by malo znamenať potvrdenie kvalifikácie na majstrovstvá sveta. Určite je to veľké povzbudenie do ďalších pretekov sezóny," dodala slovenská reprezentantka. TASR o úspechu informovala PR manažérka Katarína Ďurková.

Šesťdňové preteky v Brémach:
elite ženy - konečné poradie:
1. Alžbeta PAVLENDOVÁ (SR) 21, 2. Jarmila Macháčová (ČR) 22, 3. Anita Stenbergová (Nór.) 23, 4. Lucie Hochmannová (ČR) 24, 5. Tatjana Pallerová (Nem.) 49