Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slovenská hokejová osemnástka zdolala na Družba Cupe aj Dánsko

Tréner hokejovej reprezentácie SR do 18 rokov Norbert Javorčík. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V sobotu tak zverenci trénera Norberta Javorčíka nastúpia proti domácemu Bielorusku v súboji o prvé miesto.


Gomeľ 4. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov budú na turnaji Družba Cup v bieloruskom Gomeli bojovať o celkové prvenstvo. Po štvrtkovom triumfe nad rovesníkmi z Nemecka 5:4 po samostatných nájazdoch zdolali v piatok aj reprezentáciu Dánska 2:1.

V sobotu o 15.00 SEČ tak zverenci trénera Norberta Javorčíka nastúpia proti domácemu Bielorusku v súboji o prvé miesto.
Družba Cup v Gomeli - piatok:
Slovensko "18" - Dánsko "18" 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)


Góly: 4. Demo (Ivan), 11. Hrehorčák (Kövér, Kupec) – 22. Praem (Mortensen). Vylúčenia 4:5, presilovky 1:0, oslabenia 0:0

Povedali po zápase
/zdroj: hockeyslovakia.sk/:
Norbert Javorčík, tréner SR 18: "Vstup proti Dánom bol naozaj vydarený. Najskôr rýchly gól po nekompromisnom zakončení a potom využitá presilovka. Nielen prvá tretina, ale aj vstup do druhej boli herne výborné. V najväčšom našom rozlete však prišla chybička, súper znížil na rozdiel gólu, ktorým dal bodku za bezstarostnosťou našich chlapcov. V defenzíve zahrali chlapci veľmi dobre, s prehľadom i sebavedomím, podporení výkonom brankára Kostelného. Bielorusov, sobotňajšieho súpera v boji o prvenstvo, sme videli v prvom dueli, pozrieme si ho ešte v zápase s Nemcami. Ich hra je založená na veľmi pozornej defenzíve s výborným brankárom, navyše vykazujú efektivitu v presilovkách. Na to všetko sa chceme pripraviť."