Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenská hokejová sedemnástka prehrala v príprave s Českom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V prvom meraní síl podľahli v pondelok v Skalici mladí Slováci súperovi 1:2.

Hodonín 17. septembra (TASR) – V utorkovom prípravnom stretnutí zvíťazili českí hokejoví reprezentanti do 17 rokov v Hodoníne nad rovesníkmi zo Slovenska 4:1. V prvom meraní síl podľahli v pondelok v Skalici mladí Slováci súperovi 1:2.

Sumár:

ČR 17 – SR 17 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)


Góly a asistencie: 22. Gajda, 23. Frömel (Sedláček), 39. Budina (Brada), 54. Měchura (Remeš, Gajda) – 56. Kupčo (Horváth, Štetka)

zostava SR 16: Eliaš – Groch, Mešár M., Kliment, Rajzík, Socha, Kocúr, Benedikt, Malík – Štetka, Šramaty, Šotek, Horváth, Demek, Kupčo, Ožvald, Babeliak, Mešár F., Malík, Svitač, Rajčan. Vylúčení: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.


Hlas (zdroj: www.hockey slovakia.sk):

Ján Lipiansky, tréner SR 17: "Bol to úplne iný zápas proti Česku ako ten z pondelka. Hlavne, pre chlapcov to bol už štvrtý duel v priebehu štyroch dní. Trochu sme čakali únavu a treba priznať, že súper bol lepší, prekorčuľoval nás. Nedostávali sme sa veľmi do šancí a dve tretiny bol súper lepší vo všetkých činnostiach. Napriek tomu je paráda, že chalani mohli odohrať dva takéto zápasy vsunuté medzi asociačné termíny. Musíme na sebe makať. Chlapci hrali v sobotu a nedeľu ligové zápasy a hneď na to dva súboje s Českom. Zohrával úlohu fyzický faktor aj faktor cestovania. Ale je to dobré pre nich – takéto záťaže budú na veľkých turnajoch v budúcnosti musieť vedieť znášať."