Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenská kanoistka Mládková je piata vo finále K1 na 500 m

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka Ivana Mládková. Foto: TASR/DUNA/MTI/Tamas Kovacs

Za víťaznou Bieloruskou Volhou Chudženkovou zaostala o 4,070 sekundy.

Minsk 27. júna (TASR) - Slovenská rýchlostná kanoistka Ivana Mládková obsadila vo štvrtkovom A-finále K1 na 500 metrov na II. európskych hrách v Minsku piatu priečku. Za víťaznou Bieloruskou Volhou Chudzenkovou zaostala o 4,070 sekundy. Striebro získala Maďarka Danuta Kozaková (+0,247), tretia bola Emma Aastrand Jörgensenová z Dánska (+1,060).

Mládková si tak už v prvom z dvoch štvrtkových finále, popoludní ju čakalo ešte v K1 na 200 m, splnila cieľ a to aspoň v jednej z disciplín skončiť do 5. miesta. "Myslím si, že som to v týchto podmienkach zvládla celkom dobre. Vietor je veľmi silný a časy jázd sú asi o 15 sekúnd pomalšie ako pri tréningu. To je veľký rozdiel. Išla som tak, ako som sa dohodla s trénerom a tento rok to bola jedna z mojich najlepších päťstoviek. Som spokojná, že sa mi to podarilo práve tu a v týchto podmienkach," povedala Mládková po svojom prvom štarte.

Po pretekoch mala približne štvorhodinovú pauzu na regeneráciu. "Do dvojstovky si nechám asi ten istý cieľ, skončiť do toho šiesteho miesta. Potešila by som sa aj lepšiemu výsledku a skúsim oň zabojovať. V tomto vetre to však bude taká zmes šprintérskych aj vytrvalostných pretekov. Uvidíme, ako sa s tým každá z nás popasuje," dodala.

K1 žien - 500m:


A.finále: 1. Volha Chudzenková (Biel.) 2:03,929 min.,
2. Danuta Kozaková (Maď.) +0,247 s.,
3. Emma Aastrand Jörgensenová (Dán.) +1,060, ...,
5. Ivana MLÁDKOVÁ (SR) +4,070