Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Slovenská osemnástka vyhrala hokejový turnaj OH nádejí v Budapešti

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Zverenci Viliama Čacha si udržali na turnaji stopercentnú bilanciu, keď vyhrali všetky tri stretnutia.

Budapešť 25. augusta (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov sa stali víťazmi Turnaja olympijských nádejí v Budapešti. Prvenstvo na podujatí spečatili v sobotu, keď na záver zdolali domácich rovesníkov po tuhom boji 4:2. S Maďarmi síce prehrávali na začiatku druhej tretiny 0:2, ale dokázali skóre otočiť, dvakrát presne namieril František Gajdoš, po jednom góle strelili Artur Turanský a František Kupka.

Zverenci Viliama Čacha si udržali na turnaji stopercentnú bilanciu, keď vyhrali všetky tri stretnutia. Vo štvrtok zvíťazili nad o dva roky staršími rumunskými reprezentantmi 4:3 po predĺžení a v piatok deklasovali poľskú "osemnástku" 7:1.

Turnaj olympijských nádejí v Budapešti (zdroj: hockeyslovakia.sk):

SR "18" – Maďarsko "18" 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Góly SR:
6. Gajdoš (Kupka, Jevoš), 35. Turanský (Chromiak, Hlaváč), 49. Kupka, 59. Gajdoš. Vylúčení: 10:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Zostava SR: Latkóczy – Hlaváč, Ganz, Vereš, Gajdoš, Lavička, Droppa, Hudák, Veteška – Sojka, Turanský, Chromiak - Petriska, Jevoš, Kupka - Bača, Drábek, Eliaš - Jendek, Škultéty, Ďuriš

Viliam Čacho, tréner SR "18":
"Zápas sme nezačali vôbec dobre, v prvej tretine sme nemali dobrý pohyb, prehrávali sme súboje a hrali sme takpovediac na pol plynu. V druhej tretine sme aj vplyvom zásahov do zostavy začali postupne zápas otáčať. Hra sa síce kúskovala, ale vyťažili sme viacerých hráčov a tí sa potom dostali do tempa. Treba však povedať, že Maďari výborne bránili a my sme s tým mali problém. Naše góly boli veľmi upracované, dali sme ich len vďaka tomu, že sme sa stále tlačili do bránky. Nakoniec rozhodla situácia, keď sme sa tlačili do útoku a víťazný gól sme dosiahli takou polostrelou, poloprihrávkou. Sme však radi, že sa nám napokon podarilo vyhrať všetky tri zápasy a tešíme sa aj z celkového víťazstva na tomto turnaji."