Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenské akvabely odleteli na ME, Daabousová zabojuje o finále

Na archívnej snímke Nada Daabousová. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Počas záverečnej prípravy, ktorá prebiehala v Šamoríne, Slovenky dolaďovali najmä synchronizáciu.

Bratislava 31. júla (TASR) - Slovenské akvabely Nada Daabousová s Dianou Miškechovou v utorok odleteli do dejiska ME v plaveckých športoch v škótskom Glasgowe. Obe sa predstavia v súťaži párov a Daabosuová bude štartovať aj v sólach, kde zabojuje o postup do 12-členného finále.

Počas záverečnej prípravy, ktorá prebiehala v Šamoríne, Slovenky dolaďovali najmä synchronizáciu. "Pokiaľ ide o ambície nášho dua, nemáme veľké oči, pretože je to nový pár, ktorý bude na takomto vrcholnom podujatí štartovať prvýkrát. Uvidíme, ako to bude dievčatám v silnej konkurencii spolu fungovať. V sólach má Nada Daabosuová šancu postúpiť do finále vo voľnom programe a môže skončiť medzi tuctom najlepších aj v technickom. Verím, že v technickej zostave zvládne veľmi rizikový posledný element, za ktorý môže dostať vysokú známku, no v prípade zaváhania i nulu. Je to hop alebo trop. Pravidlo, ktoré na ME vyskúšajú prvýkrát, určite výrazne zamieša kartami," povedala pre TASR choreografka slovenských zostáv Nora Szauder.

Súťaže synchronizovaných plavkýň odštartujú v Glasgowe v piatok 3. augusta, Daabousová s Miškechovou absolvujú technickú zostavu. Trénerom Sloveniek je Gábor Szauder, vedúcou výpravy a zároveň rozhodkyňou Zuzana Žáková. V Glasgowe sa k akvabelám pripoja aj slovenské reprezentačné družstvá v bazénovom plávaní a v diaľkovom plávaní.

Program súťaží v synchronizovanom plávaní na ME v Glasgowe:

piatok 3. augusta:

10.00 voľný tím

13.00 technický pár - finále

technický miešaný pár - finále

sobota 4. septembra:

9.00 voľný pár

13.30 voľný tím - finále

nedeľa 5. augusta:

9.00 voľné sólo

13.30 kombinácia - finále

pondelok 5. augusta:

9.00 technické sólo - finále

13.30 technický tím - finále

utorok 6. augusta:

9.00 voľný pár - finále

voľný miešaný pár - finále

13.00 voľné sólo - finále