Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Slovenské akvabely postúpili do finále technických zostáv na MS

Slovenské akvabely na MS v plaveckých športoch v Dauhe v pondelok 5. februára 2024. Foto: TASR - AP

Slovenské akvabely postúpili na MS v plaveckých športoch v Dauhe prvýkrát v histórii do finále technických zostáv tímov.

Dauha 5. februára (TASR) - Slovenské akvabely postúpili na MS v plaveckých športoch v Dauhe prvýkrát v histórii do finále technických zostáv tímov. V pondelňajšej kvalifikácii obsadili 11. miesto. Veronika Ásványiová, Michaela Bernáthová, Chiara Dikyová, Lea Krajčovičová, Hana Markušová, Viktória Reichová, Žofia Strapeková a Liza Zemanová získali pod vedením trénerky Moniky Thüringerovej 201,918 bodu.

“Nemám slov, veľmi sa teším. Pre Slovensko je to druhé finále na majstrovstvách Sveta. Dievčatá zaplávali výborne, nedostali žiadne zrážky. Som nadšená z umiestnenia. Dievčatá majú našliapnuté fantasticky, sú motivované, súťaž si užívajú. Verím, že nám nasadenie vydrží až do konca šampionátu," povedala pre web swimmsvk.sk Thüringerová.

Radosť z úspechu neskrývala ani Veronika Strapeková, viceprezidentka Slovenskej plaveckej federácie pre synchro. "Dnes sa podaril jedinečný úspech, keď Slovensko prvýkrát v histórii v tímovej zostave postúpilo do finále majstrovstiev sveta," uviedla pre TASR účastníčka OH 2004 v Aténach.