Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Slovenské hádzanárky remizovali v druhom prípravnom dueli s Českom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenky oproti prvému piatkovému stretnutiu s ČR, v ktorom prehrali 22:26, výrazne zlepšili svoj výkon a väčšinu času viedli.

Púchov 29. septembra (TASR) - Slovenské hádzanárky remizovali v sobotu v druhom z dvojice prípravných medzištátnych duelov s Českom v púchovskej sTC Aréne 22:22. Zápas sa hral bez prítomnosti divákov.

Slovenky oproti prvému piatkovému stretnutiu s ČR, v ktorom prehrali 22:26, výrazne zlepšili svoj výkon a väčšinu času viedli. V dramatickom závere však Češky napokon vydreli remízu, takže tréner SR Ján Packa si na prvé víťazstvo po návrate na reprezentačnú lavičku ešte bude musieť počkať. Jeho zverenky čaká na prelome novembra a decembra 1. fáza kvalifikácie MS 2019, Češky sa pripravujú na tohtoročné ME.

Prípravný zápas hádzanárok v Púchove:

Slovensko - Česko 22:22 (11:11)

Zostava a góly SR: Gubiková, Medveďová, Oguntoye - Trúnková 5, Rebičová 3, Pócsíková, Pastorková, Vargová, Habánková 2, Bujnochová 4, Fiľková-Trehubová 3, Popovcová 1, Takáčová, Patrnčiaková 1, Wollingerová 3. Najviac gólov ČR: Malá 5, Ryšánková 4, Zachová 3. Rozhodovali: Baďura, Ondogrecula (obaja SR), vylúčenia: 2:1, 7m hody: 2/2 - 3/3.

Po vyrovnanom úvode sa s pribúdajúcimi minútami začali viac v útoku presadzovať domáce hráčky. Slovenky si postupne budovali náskok, v 10. minúte viedli 5:3, v 16. minúte už 8:4. Tréner ČR reagoval a vzal si oddychový čas, čo jeho zverenkám viditeľne prospelo. Postupne začali zmazávať manko a v 24. minúte zo sedmičky vyrovnali na 9:9. Do kabín sa išlo za nerozhodného stavu 11:11. Začiatok druhého polčasu vyšiel lepšie Slovenkám, ktoré ovládli hru a v 38. minúte vyhrávali 16:12. Češky však opäť dokázali na nepriaznivý vývoj zareagovať. Viackrát vystihli nepresnú rozohrávku domácich hráčok a päťgólovou sériou otočili skóre na 19:18 vo svoj prospech. Oddychový čas kouča Packu prebral jeho zverenky a záver tak priniesol napínavú drámu. V 58. minúte Wollingerová premenila sedmičku a dostala svoj tím do vedenia 22:21. Duel sa však napokon skončil remízou, keď sa o vyrovnanie postarala v 59. min po individuálnej akcii Ryšánková.

Hlasy po zápase:

Ján Packa, tréner SR: "Bol to úplne iný zápas ako v piatok, z našej strany veľmi dobrý. Napriek tomu, že sme mali dve zranené hráčky - nemohla nastúpiť Szarková a v priebehu duelu sa zranila aj Pastorková - sme už hrali to, čo by sme chceli hrať. Pred stretnutím sme si povedali, čo by sme mohli zlepšiť oproti prvému duelu s Českom. Nemali sme už toľko technických chýb, boli tam aj individuálne činnosti. Myslím si, že sme dokonca boli lepším tímom ako súper. Remíza je však zaslúžená. Z hľadiska prípravy to bol veľmi dobrý zápas, som spokojný. Čo sa týka celého zrazu - myslím si, že sme odviedli veľa dobrej práce. Formujeme nové družstvo s novým systémom, s novými hráčkami, niektoré sme ešte nemali k dispozícii. Myslím si, že sme na dobrej ceste."

Nikoleta Trúnková, s piatimi gólmi najlepšia strelkyňa SR: "Zápas bol oveľa lepší ako ten piatkový, nemali sme až toľko technických chýb a najmä nám fungovala obrana. V útoku sa chytili aj niektoré hráčky, ktoré sa v prvom zápase nechytali. Tento prípravný blok beriem pozitívne, prišiel nový tréner, ktorý nám ukázal, čo chceme hrať. Verím, že sa budeme od zápasu k zápasu zlepšovať."