Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Slovenské hádzanárky budú súperiť so Švédskom, Ruskom a Portugalskom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Kadetky pocestujú na ME 2021 do Podgorice v auguste.

Viedeň 10. februára (TASR) - Slovenské juniorky v hádzanej sa na júlových majstrovstvách Európy do 19 rokov v slovinskom Celje stretnú v základnej B-skupine so Švédskom, Ruskom a Portugalskom. Kadetky čakajú na európskom šampionáte do 17 rokov v čiernohorskej Podgorici v C-skupine Maďarsko, Nórsko a Portugalsko. Rozhodol o tom stredajší žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni.

"Myslím si, že sme dostali nepochybne zaujímavých súperov rôznych hádzanárskych štýlov. S tímami, ktoré máme v skupine, sa často nestretávame. Z tohto pohľadu sú pre nás atraktívne a s radosťou sa budeme s nimi konfrontovať. Som rád, že sme sa ocitli počas žrebovania v tejto konkurencii, lebo nám hrozilo, že môžeme ísť aj do D-skupiny. Tam budú účinkovať Maďarsko, Nórsko, čo sú hádzanárske pojmy a ešte aj Česko, s ktorým sa stretávame často,“ zhodnotil žreb pre web slovakhandball.sk tréner slovenských junioriek Michal Lukačín.

Kadetky pocestujú na ME 2021 do Podgorice v auguste. "Ťažko si vyberať najmä z prvých dvoch košov a teraz sa aj vyjadrovať k súperom, keďže v súčasnej situácii v kadetskej kategórii len málokto trénuje a hrá. Viem, že v Maďarsku pokračujú aj mládežnícke súťaže, takže reprezentácia tejto krajiny bude mať výhodu. My zatiaľ nevieme, kedy budeme môcť začať čo i len trénovať. Verím, že sa situácia zlepší a začneme sa čím skôr pripravovať. Reprezentačné zrazy nám zatiaľ nepovolili ani na výnimku. Dievčatá trénujú len individuálne a bez lopty. Určite budeme hľadať informácie o našich protivníkoch. Maďarky sú z môjho pohľadu favoritkami na víťazstvo v skupine," reagoval tréner tímu do 17 rokov Peter Pčola.



Žreb ME junioriek do 19 rokov v Celje (8.-18. júla 2021):


A-skupina: Dánsko, Nemecko, Slovinsko, Švajčiarsko

B-skupina: Švédsko, Rusko, SLOVENSKO, Portugalsko

C-skupina: Francúzsko, Rakúsko, Čierna Hora, Chorvátsko

D-skupina: Maďarsko, Nórsko, Rumunsko, Česko



Žreb ME kadetiek do 17 rokov v Podgorici (5.-15. augusta 2021):


A-skupina: Dánsko, Rakúsko, Čierna Hora, Švajčiarsko

B-skupina: Švédsko, Rusko, Slovinsko, Chorvátsko

C-skupina: Maďarsko, Nórsko, SLOVENSKO, Portugalsko

D-skupina: Francúzsko, Nemecko, Rumunsko, Česko