Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Slovenské volejbalistky chytili virózu, zápas s Bieloruskom odložia

Tréner slovenského ženského volejbalového tímu Miroslav Čada Foto: TASR/Oliver Ondráš

Už druhú kvalifikáciu o postup na ME sa na Slovenky lepí smola. Pred dvoma rokmi sa pri ceste na prvý kvalifikačný turnaj na Ukrajine pokazilo lietadlo a 20 minút po štarte sa muselo vrátiť do Viedne.

Poprad 6. júna (TASR) - Nečakané problémy skomplikovali trénerovi slovenskej ženskej volejbalovej reprezentácie Miroslavovi Čadovi situáciu pred štvrtkovou večernou odvetou kvalifikácie o postup na ME 2013 proti Bielorusku. Až deväť hráčok má totiž zdravotné problémy.

Družstvo napadol vírus neznámeho pôvodu a väčšina slovenských volejbalistiek strávila predpoludnie v popradskej nemocnici na infúziách. Zápas so začiatkom o 19.00 sa v Aréne Poprad napriek tomu uskutoční, aj keď Slovenky nastúpia oslabené. "Je to veľmi nepríjemná situácia. Družstvo zasiahol neznámy vírus, ktorý našťastie nie je infekčný a deväť hráčok strávilo dnešok na infúziách. V každom prípade sa zápas odložiť nedá a naše družstvo nastúpi, aj keď nebude v najsilnejšom zložení. Najhoršia situácia je s nahrávačkami, tak ako Viestová, aj Dudová sú na tom zdravotne zle a riešime, aby sme na súpisku mohli zaradiť asistentku Moniku Smákovú, ktorá v tejto sezóne ešte aktívne hrala na poste nahrávačky," citoval www.svf.sk prezidenta Slovenskej volejbalovej federácie Ľubora Halandu.

Slovenky v prvom zápase v bieloruskom Mogiľove minulú sobotu podľahli súperkám hladko 0:3. Na septembrový šampionát postúpi víťaz baráže hranej na dva zápasy. V prípade stavu 1:1 bez ohľadu na pomer setov v jednotlivých súbojoch by o postupujúcom rozhodoval tzv. zlatý set hraný bezprostredne po skončení druhého stretnutia ako tajbrejk do 15 s minimálne dvojbodovým rozdielom na konci.

Už druhú kvalifikáciu o postup na ME sa na Slovenky lepí smola. Pred dvoma rokmi sa pri ceste na prvý kvalifikačný turnaj na Ukrajine pokazilo lietadlo a 20 minút po štarte sa muselo vrátiť do Viedne. Ďalší spoj letel až na ďalší deň a slovenský tím dorazil do Severodonecka len pár hodín pred prvým zápasom s Izraelom, ktorý prehrali 2:3, hoci viedli 2:0. Táto prehra sa nakoniec ukázala ako kľúčová a Slovenkám ušiel postup na ME.