Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenské volejbalistky v príprave na ME v pondelok zdolali Fínsko

Na snímke radosť hráčok Slovenska po druhom sete v prípravnom zápase na blížiace sa ME vo volejbale žien Slovensko - Fínsko 19. augusta 2019 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Generálkou na majstrovstvá Európy bude pre oba tímy tretí vzájomný duel, ktorý sa uskutoční bez účasti verejnosti v utorok o 20.00 h už v dejisku slovenskej D-skupiny v Bratislave.

Nitra 19. augusta (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky vyhrali v pondelňajšom prípravnom stretnutí pred ME v Nitre nad Fínskom 3:1.

Zverenky trénera Marca Fenoglia v nedeľu rovnakému súperovi podľahli 1:3. Generálkou na majstrovstvá Európy bude pre oba tímy tretí vzájomný duel, ktorý sa uskutoční bez účasti verejnosti v utorok o 20.00 h už v dejisku "slovenskej" D-skupiny v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Do domáceho šampionátu vstúpia slovenské volejbalistky na bratislavskom ZŠ Ondreja Nepelu v piatok 23. augusta o 20.00 h dôležitým zápasom proti Španielkam. V D-skupine a boji o osemfinále ich neskôr čakajú Švajčiarky, Bielorusky, Nemky a topfavoritky z Ruska.

Fínky v pondelok získali úvodný set rovnako ako v nedeľu Slovenky, ale nepridali ďalšie. Domáce v druhej časti jasne dominovali, v tretej zvládli dôležitú koncovku a dostali sa do vedenia. Vo štvrtom sete Slovenky pred koncom získali náskok (20:16) a súperkám už nedovolili priblížiť sa.

V pondelok dostala v stretnutí príležitosť aj talentovaná blokárka Simona Cigániková, ktorá sa počas ostatných dní zapojila do prípravy pre mierne zdravotné komplikácie Jaroslavy Pencovej. Skúsenej dlhoročnej líderke reprezentácie však domáci šampionát napokon neujde a v záverečnej nominácii nebude chýbať. "Simona počas záverečných dní prípravy do družstva výborne zapadla. K celej záležitosti pristúpila veľmi profesionálne, čo nás veľmi teší a ďakujeme jej za to. Takto si predstavujeme prístup mladej hráčky, ktorá si váži reprezentáciu," povedal pre zväzový web športový riaditeľ SVF Marek Rojko.

Medzištátny prípravný zápas žien - pondelok:

Slovensko - Fínsko 3:1 (-22, 16, 23, 22)

SR: Kijaková 17, Kostelanská 16, Szabóová 4, Ovečková 3, Hudecová 18, Pencová 13, liberá Jančová a Španková (Cigániková 1, K. Fričová 1)

Fínsko: Kylmäahová 2, Riikiläová 1, Czakanová 11, Korhonenová 25, Esková 10, Pihlajamäkiová 4, libero Sievänenová (Kokkonenová 5, Alanková 2, Kosonenová 3, Karhuová 2)

Hlas po zápase

Marco Fenoglio, tréner SR: "Dnes som spokojný, zvlášť preto, že sme nastúpili s inou základnou zostavou než včera. Som rád, že na majstrovstvá Európy ideme s družstvom štrnástich pripravených hráčok, to je pre tím veľmi dôležité. Dnes sme hrali dobre, dievčatá bojovali, odovzdali sto percent a som s nimi spokojný. Odviedli naozaj dobrý výkon."