Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenské volejbalistky v Zlatej Európskej lige prehrali s Českom

Na snímke uprostred Nikola Radošová (Slovensko), vľavo Barbora Purchartová a vpravo Marie Taufarová (Česko) vo volejbalovom zápase C-skupiny žien Slovensko - Česko Zlatej európskej ligy 30. mája 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Zápas sa skončil 1:3.

Bratislava 30. mája (TASR) - Slovenské volejbalové reprezentantky sa nedočkali víťazstva ani vo svojom štvrtom zápase v Zlatej Európskej lige. V Bratislave v stredu prehrali 1:3 s Českom. Zverenky Marca Fenoglia predtým podľahli dvakrát Bielorusku, v sobotu nestačili v Prahe na Češky.

Najbližšie sa Slovenky stretnú v sobotu 2. júna vo Valladolide s domácimi Španielkami.

Zlatá Európska liga žien, C-skupina - 4. kolo (Bratislava):

Slovensko - Česko 1:3 (16, -15, -23, -18)

Zápas trval: 102 minút, rozhodovali: Kellenberger (Nem.), Schimpl (SR).

SR: Drobňáková 3, Koseková 2, Abrhámová 3, Radosová 24, Krišková 3, liberá Nikmonová a Doležajová (Herelová 8, Hudecová 6, Salanciová, Pencová 2, Pisteláková 5, Šunderlíková 4, Töröková). Tréner: M. Fenoglio.

ČR: Kossányiová 13, Kopáčová, Purchartová 7, Valková 5, Mlejnková 21, liberá Dostálová a Chevalierová (Toufarová 6, Strušková 9, Holásková 3, Orvošová, Kopáčová). Tréner: Z. Pommer.


Slovenské hráčky vstúpili do zápasu výborne, získali prvý bod a neustále zvyšovali svoj náskok. V polovici prvého setu viedli 11:5. Tréner Češiek Pommer sa snažil skvelý rozbeh Sloveniek zabrzdiť dvomi oddychovými časmi, ale zverenky Marca Fenoglia pokračovali v dobrej hre. V prvom sete napokon triumfovali 25:16.

V druhom sete Češky od začiatku zlepšili svoju hru najmä na sieti. Dostali sa do vedenia a svoj náskok si udržiavali. V polovici setu mali Slovenky päťbodové manko, to sa postupne zvyšovalo, i keď nie rapídne. Češky však napokon oplatili súperkám prehru z prvého setu navlas rovnako, zvíťazili v ňom 25:16.

Aj úvod tretieho dejstva vyšiel lepšie Češkám. Od stavu 2:3 prišla ich päťbodová šnúra a tréner Fenoglio reagoval oddychovým časom. Jeho zverenkyne však na zlepšenú hru súpera nenachádzali recept ani naďalej a onedlho prehrávali už 7:15. V koncovke sa však Slovenky nadýchli k lepšiemu výkonu, set dokázali zdramatizovať, ale napokon v ňom podľahli o dva body.

Na začiatku štvrtého setu sa Slovenky ujali vedenia, postupne zvyšovali náskok až do stavu 6:1. Potom Češky opäť zlepšili hru na sieti, začali sa doťahovať a neskôr otočili stav vo svoj prospech na 12:11. Oba tímy sa potom ťahali o každý bod, ale záver zvládli lepšie zverenky Zdeňka Pommera.

Nikola Radosová, SR: "Veľmi dobre sme začali, ale druhý set sme zahrali zle. V treťom sme začali lepšie, ale nezvládli sme koncovku. Vo štvrtom sa to vyvíjalo dobre, ale opäť sme nezvládli záver. Ale rozhodujúci bol podľa mňa tretí set."

Romana Hudecová, SR: "Ja ani neviem, prečo sme prehrali. Zrejme sme sa zľakli toho, že môžeme vyhrať. Češky sa potom koncentrovali na prihrávku, mali sme problémy ubrániť ich na sieti."


Tabuľka C-skupiny

1. Česko 4 4 0 12:1 12

2. Bielorusko 3 2 1 7:5 5

3. Španielsko 3 1 2 3:7 3

4. SLOVENSKO 4 0 4 3:12 1


Ďalší program Sloveniek v C-skupine:

sobota 2. 6.: Španielsko - Slovensko (Valladolid, 19.00)

streda 6. 6.: Slovensko - Španielsko (Levice, 18.00)