Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Šport

Slovenskí fanúšikovia verili v postup: Zabojujeme o medaily

Na snímke fanúšikovia Slovenska pred zápasom B-skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Štokholme a Helsinkách, Slovensko - USA, vo fínskej metrople Helsinki 14. mája 2013. Foto: TASR/Martin Baumann

Už hodinu a pol pred duelom v okolí Hartwall Arény zo všetkých strán znelo Slovensko do toho.

Helsinki 14. mája (TASR) - Slovenskí hokejoví fanúšikovia prišli pred rozhodujúcim skupinovým zápasom na 77. MS proti USA v Helsinkách vo veľkom podporiť svojich miláčikov. Predzápasové tipy sa rôznili, no všetci do jedného verili, že Slovensko zvíťazí a nikto si nepripúšťal, že by reprezentanti chýbali vo štvrťfinále.

Už hodinu a pol pred duelom v okolí Hartwall Arény zo všetkých strán znelo "Slovensko do toho". "Boli sme už na zápase s Ruskom a vtedy mi vyšiel presný tip na výsledok. Teraz hovorím, že vyhráme 2:1 a verím, že sa moje predpovede opäť naplnia," vyhlásil Martin, ktorý prišiel do Helsínk so štvorčlennou partiou. "Na MS chodíme pravidelne. Vo Fínsku sme boli aj vlani, len škoda, že nie na zápasoch o medaily," dodal.

Optimizmus nechýbal ani ďalším. "Verím, že dnes nad Američanmi vyhráme, postúpime do štvrťfinále a odtiaľ až do bojov o medaily. Nemusí byť rovno zlatá, no dúfam, že budeme oslavovať ako vlani," pridal sa ďalší z fanúšikov, ktorý meral dlhú cestu na sever Európy aj vlani. "Bol som tu aj na poslednom zápase s Francúzskom a vtedy sme si ten postup vybojovali. Dúfam, že som opäť zvolil zápas, ktorý nás posunie ďalej," pokračoval.

Slováci mali pred zápasom s USA postup vo svojich rukách. V prípade víťazstva v riadnom hracom čase by si automaticky zabezpečili účasť vo vyraďovacej fázy a už sa nemuseli pozerať na ďalšie dva utorňajšie zápasy. Ak by vyhrali za dva body, museli by čakať na výsledky duelov Francúzska s Nemeckom a Fínska s Lotyšskom. Šanca na postup žila aj v prípade prehry po predĺžení, no neúspech v riadnom hracom čase znamenal koniec Slovenska na šampionáte.

Na snímke fanúšikovia Slovenska pred zápasom B-skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Štokholme a Helsinkách, Slovensko - USA, vo fínskej metrople Helsinki 14. mája 2013.
Foto: TASR/Martin Baumann


Online prenos zo zápasu Slovenska proti USA nájdete TU.