Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Slovenskí hádzanári do 20 rokov podľahli Portugalcom, ME len teóriou

Zo 6. skupiny postúpi iba víťaz turnaja, tretím tímom je outsider z Bulharska.

Nové Zámky 6. apríla (TASR) - Slovenskí hádzanári do 20 rokov podľahli v piatok v úvodnom vystúpení na kvalifikačnom turnaji majstrovstiev Európy v Nových Zámkoch Portugalsku 21:31 a takmer s istotou si na kontinentálnom šampionáte v Turecku nezahrajú.

Zo 6. skupiny postúpi iba víťaz turnaja, tretím tímom je outsider z Bulharska.

Pozíciu favoritov, ktorých o dva roky starší krajania v na ME 2010 v Bratislave získali strieborné medaily, začali Portugalci napĺňať už od úvodných minút a rýchlo viedli 3:1.

Úradujúcich európskych vicemajstrov v tejto vekovej kategórii rovnako ako predvlani viedol kormidelník Rolando Freitas a úspešne dirigoval na strednej spojke Rui Silva a síce sa zverenci trénera Petra Kalafuta snažili, musel kouč za stavu 5:9 už siahnuť po oddychovom čase.

Slováci mohli prehrávať aj vyšším rozdielom, no nad vodou ich držal brankár Tóth. Postupne sa domáci dotiahli na 12:10 a mali aj loptu na rukách, no bližšie sa im dostať nepodarilo. V druhej časti mali ďalšiu možnosť skresať deficit, no skvele pracujúca portugalská defenzíva odolávala aj pri súvislom takmer šesťminútovom oslabení, ktoré hostia vyhrali 5:1 a 15 minút pred koncom viedli už 23:16.

Na obraze hry sa pramálo zmenilo aj po oddychovom čase Kalafuta a Portugalci excelovali v obrane i v útoku a päť minút pred koncom už prehrávali o desať.

kvalifikácia ME do 20 rokov, 6. skupina:

Portugalsko - Slovensko 31:21 (15:12)

Zostava a góly SR: Tóth, Blicha, Kosák - Maguška, Krok 1, Macháč, Foldeš, Joppek 5, Hajdu, Kardoš, Pogány, Mikita 5, Mikes 2, Takáč 7/3, Minarovič, Janíček 1. Rozhodcovia: Kavešnikov, Plotnikov (obaja Rus.), vylúčenia: 5:4, 7m hody: 3/3 - 4/3, 700 divákov