Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Slovenskí hádzanári sa zišli v Hlohovci pred turnajom v Nórsku

Slovenský reprezentačný hádzanársky tréner Peter Dávid Foto: TASR/Michal Svítok

Nový reprezentačný tréner Peter Dávid na zraze privítal osemnásť hráčov z pôvodne nominovanej dvadsiatky.

Hlohovec 1. apríla (TASR) - Po prvý raz pod vedením nového trénera sa v sobotu večer v Hlohovci zišli slovenskí hádzanárski reprezentanti. Peter Dávid na zraze privítal osemnásť hráčov z pôvodne nominovanej dvadsiatky. Vrcholom sústredenia bude od 5. do 7. apríla účasť na medzinárodnom turnaji v nórskom Bodö, kde sa Slováci postupne stretnú s domácou reprezentáciou, Ruskom a Portugalskom.

"Chýba nám už iba brankár Richard Štochl, ktorý priletí z Montpellieru až v nedeľu dopoludnia a ešte stihne druhý tréning," informoval na oficiálnej stránke Slovenského zväzu hádzanej jej generálny sekretár Martin Simonides.

Budú chýbať Peter Kukučka a Alexander Ivanov

Dávid pôvodne nominoval aj pivota Alexandra Ivanova a spojku Petra Kukučku, oboch však vyradili zranenia. Osemnástku dodatočne kouč doplnil povolaním prešovskej spojky Vladimíra Guzyho. Po päťročnej pauze sa v reprezentácii opätovne objavil ľavoruký univerzál Pavol Polakovič a po vyše ročnej absencii aj najlepší kanonier základnej časti Ligy majstrov František Šulc. Rozhodnutie o konci kariéry zmenil aj Daniel Valo a podobné úvahy zahnal aj Radoslav Antl.

Po troch tréningových jednotkách zažijú reprezentanti v nedeľu večer aj trochu spestrenia, keď sa presunú do Bytče na slávnostné vyhlásenie ankety SZH o najlepších hádzanároch a hádzanárkach roka 2011.


nominácia:

brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomération HB/Fr.), Teodor Paul (Csurgói KK/Maď.), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg/Nem.)

pivoti: Martin Mazák (FTC-PLER Budapešť/Maď.), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC SPORTA Hlohovec)

krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (MKB Veszprém KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Tomáš Straňovský (HC Štart Nové Zámky), Vlastimil Fuňak (1. MHK Košice)

spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), František Šulc (Pick Szeged/Maď.), Gabriel Vadkerti (Csurgói KK/Maď.), Pavol Polakovič (Octavio Pilotes Posada/Šp.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Ľubomír Ďuriš (HC SPORTA Hlohovec), Vladimír Guzy (Tatran Prešov)