Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Slovenskí hokejisti na sánkach podľahli aj Nemecku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Zverencov Radoslava Bielečku čaká najbližšie duel so Švédskom a na turnaji sa stretnú ešte s Japonskom.

Östersund 10. októbra (TASR) - Slovenskí hokejisti na sánkach neuspeli ani v druhom zápase kvalifikačného turnaja o postup na zimné paralympijské hry 2018. Po pondelňajšej prehre s Českom 0:5 podľahli vo švédskom Östersunde v utorok Nemecku 0:3.

Zverencov Radoslava Bielečku čaká najbližšie duel so Švédskom a na turnaji sa stretnú ešte s Japonskom. Účasť na ZPH 2018 si vybojujú tímy na prvých troch miestach. V prípade postupu by to bola pre slovenských reprezentantov premiéra na ZPH.



kvalifikačný turnaj v Östersunde:

Nemecko - SLOVENSKO 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)


Góly: 1. Schrader, 4. Wedde, 25. Segreff

Vylúčení: 4:2, presilovky 0:0, oslabenia 1:0

Zostava Slovenska: Lepáček – Štít, Ferenčík, Gergely, Kardoš – Rauš, Joppa, Ligda, Fojtík, Stašák, Večerek, Korman

Za najlepšieho hráča slovenského tímu bol vyhlásený brankár Eduard Lepáček.



Radoslav Bielečka, tréner SR: "Dva rýchle góly po dvoch hrubých chybách proti súperovi, ktorý má odohratých kopec zápasov a je veľmi skúsený. Šanca stále žije, ale je otázne, či na to máme. Sú tu súperi, ktorí roky hrávajú A-skupinu. U nás je tá nevyhratosť vidieť. Chalani sa dostanú pod tlak, okamžite sú vyplašení, pretože im chýbajú práve tie ťažké zápasy, ktoré ich súperi už majú odohraté. Ale čakajú nás ešte dva zápasy, sadneme si nad to a určite zabojujeme."

Martin Joppa, útočník SR: "Zaspali sme prvú tretinu, čo sa nám stáva dosť často v dôležitých zápasoch. Dostali sme dva rýchle góly a potom sme mali problém nastúpiť späť do zápasu. Celú prvú tretinu sme sa hľadali. V druhej to už bolo lepšie, aj sme ich zatlačili. V tretej tretine sme hrali dobre, len bohužiaľ nám to tam nepadlo. Máme veľký problém s efektivitou na tomto turnaji. Teoretická šanca na postup stále žije. Ale budeme potrebovať aj pomoc Švédov, aby zdolali Nemcov. Takže dobre sa vyspať, pripraviť sa na zajtrajší zápas a dúfať v zázrak."

Erik Fojtík, útočník SR: "Nemci premenili to, čo sme im ponúkli. Tri góly nás zlomili a už sme sa z toho nepozviechali. Súperi, ktorí nás teraz čakajú, sú lepší ako Nemci. A tá šanca je menšia, ako bola dnes. Ale neprišli sme sem na výlet. Prišli sme zabojovať o paralympiádu. Dúfam, že nehovorím iba za seba - dáme do toho všetko."



ďalší program SR:

streda 11. októbra o 12.00 h: Slovensko - Švédsko

piatok 13. októbra o 15.00 h: Slovensko - Japonsko