Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

FOTO: Takto pobláznili ZLATÍ hokejisti pred 15 rokmi celé Slovensko

Slovenskí hokejisti získali na majstrovstvách sveta v hokeji v Göteborgu zlaté medaily. Na snímke naši brankári Ján Lašák a Rastislav Staňa /zľava/ zubami skúšajú "pravosť" švédskeho zlata, 11.5.2002 Göteborg. Foto:

Hrdinom večera sa stal Peter Bondra, ktorý strelil víťazný gól.

Bratislava 11. mája (Teraz.sk) – Písal sa 11. máj 2002 a na Slovensku hádam nebolo človeka, ktorý by sa netešil na večerný finálový duel našich hokejistov proti Rusku vo švédskom Göteborgu. Hokejisti spod Tatier sa stali majstrami sveta, vo finále vyhrali nad Ruskom 4:3, vďaka čomu vystúpili prvý a dosiaľ aj poslednýkrát na pomyselný hokejový Olymp. Leví podiel na tomto fenomenálnom úspechu mal tréner Ján Filc so svojím realizačným tímom. Víťazný gól strelil do ruskej bránky Peter Bondra.

.

Na snímke obrovská radosť na slovenskej striedačke.
Foto:


Zlatý hokejový tím Slovenska po víťazstve 4:3 nad Ruskom vo finále na MS v Göteborgu, 11. mája 2002. Slovenskí hokejisti sa stali majstrami sveta.
Foto:


Slovenskí fanúšikovia z Nitry pred finálovým hokejovým stretnutím Slovensko - Rusko na hokejových MS, 11. mája 2002 v Göteborgu.
Foto:


Na snímke Miroslav Šatan s pohárom víťazov.
Foto:


Fanúšikovia slovenských hokejistov sledujú 11. mája 2002 finálový zápas MS v hokeji v Göteborgu medzi Slovenskom a Ruskom na Námestí SNP v Bratislave.
Foto:


Sledovanie finálového zápasu MS v hokeji Slovensko - Rusko v uliciach Banskej Bystrice, 11. mája 2002. Na snímke diváci sledujú zápas na veľkoplošnej obrazovke v zaplnenom amfiteátri.
Foto:


Slovenskí hokejisti vyhrali nad Ruskom 4:3 vo finále MS v hokeji 11. mája 2002 v Göteborgu a stali sa majstrami sveta. Na snímke prezident SR Rudolf Schuster /druhý sprava/ v rozhovore s kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslavom Šatanom /vľavo/. Vpravo predseda NR SR Jozef Migaš.
Foto:


Na snímke vpravo Miroslav Šatan /Slovensko/ dvíha ruky, keď jeho strela skončila za chrbátom ruského brankára Maxima Sokolova, no rozhodca ho neuznal.
Foto: