Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Slovenskí paralympionici v stolnom tenise vybojovali dve medaily

Stolný tenis, ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Peter Mihálik získal striebro v TT4, keď prehral až vo finále s Thajčanom Chaiwutom. Richard Csejtey si z talianskeho Lignana odniesol bronz v TT8 po semifinálovej prehre 2:3.

Lignano 16. marca (TASR) - Slovenskí paralympionici si na stolnotenisovom turnaji PTT Lignano Open vybojovali v súťažiach jednotlivcov dve medaily. Peter Mihálik získal striebro v TT4, keď prehral až vo finále s Thajčanom Chaiwutom. Richard Csejtey si z talianskeho Lignana odniesol bronz v TT8 po semifinálovej prehre 2:3 takisto s thajským reprezentantom Wangphonphathanasirim. Predtým vyradil dvoch Ukrajincov – Vakaraša a Nikolenka.

V Lignane sa predstavila takmer kompletná slovenská stolnotenisová reprezentácia. Medzi osemfinalistami skončili Miroslav Jambor (TT7), Martin Ludrovský (TT2) a Andrej Mészáros (TT4). Lukáš Kližan (TT2), Boris Trávníček (TT4), Gabriel Csémy, Alexander Nagy (obaja TT6) a Tomáš Valach (TT7) nepostúpili zo skupiny. V sobotu sa začala súťaž družstiev, ktorá vyvrcholí v nedeľu. V talianskom letovisku štartuje na kvalitne obsadenom turnaji približne 350 hráčov. Informáciu priniesol webový portál Slovenského paralympijského výboru (SPV).