Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Slovenskí policajti budú dohliadať na futbalovom zápase v Maďarsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Spoločnú hliadkovú službu budú slovenskí policajti vykonávať podľa pokynov maďarských policajtov.

Bratislava 19. júla (TASR) - Slovenskí policajti budú spolu s maďarskou políciou dohliadať na stredajší (20. 7.) futbalový zápas medzi mužstvami Ferencváros Budapest a ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa odohrá na území Maďarska. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Dohodli sa na tom prezident Policajného zboru Štefan Hamran a hlavný veliteľ Celoštátneho hlavného veliteľstva polície Maďarska János Balogh," ozrejmili policajti.

Spoločnú hliadkovú službu budú slovenskí policajti vykonávať podľa pokynov maďarských policajtov. "Úlohou slovenských policajtov bude zabrániť ohrozovaniu verejného poriadku a bezpečnosti, a tiež predchádzať možnej trestnej činnosti fanúšikov vrátane slovenských," vysvetlili.

Polícia pripomína, že futbalový zápas je športové podujatie, na ktoré nepatria zbrane ani pyrotechnika, teda nič, čo môže ohroziť život, zdravie alebo majetok účastníkov. "Tak ako slovenská polícia na domácich zápasoch prijíma opatrenia, keď bezpečnosť zápasu nezvládne organizátor alebo obec, bezpečnostné opatrenia prijíma aj maďarská polícia," upozornila.