Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Slovenskí športovci si zo špeciálnej olympiády nesú 17 medailí

V 21-člennej slovenskej výprave sú okrem 11 lyžiarov aj dvaja krasokorčuliari. Marek Bednár a Peter Dlugoš získali piate a šieste miesto.

Bratislava 5. februára (TASR) - Slovenskí športovci s mentálnym postihnutím si zo svetovej zimnej špeciálnej olympiády v kórejskom meste Pchjongčchang nesú celkovo 17 medailí.

Tri prvé priečky v rôznych kategóriách zjazdového lyžovania obsadila Marianna Vojtková. Darine Krihovej sa podarilo získať za rovnakú disciplínu jednu zlatú a dve strieborné medaily. Najvzácnejší kov si domov prinesie aj Dávid Boček. Juraj Šuster obsadil v kategóriách zjazdového lyžovania dvakrát striebornú priečku.

Zlaté medaily si slovenskí reprezentanti donesú domov aj za bežecké lyžovanie. Jakub Kriššák sa môže pýšiť dvoma takýmito trofejami, najvzácnejší kov si zaslúžili aj Vladimíra Vančová, Milan Pumpa a Gabriela Petrovičová. Pumpa okrem toho získal za svoj výkon striebornú medailu a Roman Pollák obsadil v dvoch kategóriách tretie miesto.

V 21-člennej slovenskej výprave sú okrem 11 lyžiarov aj dvaja krasokorčuliari. Marek Bednár a Peter Dlugoš získali piate a šieste miesto.

Výprava odcestovala na Svetovú zimnú špeciálnu olympiádu do Kórejskej republiky v piatok 25. januára. Domov sa športovci vrátia v stredu 6. februára v noci.

TASR informácie poskytla asistentka vedúcej delegácie SR Michaela Guldanová.