Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenskí stolnotenisoví reprezentanti zvíťazili nad domácim Estónskom

Stolný tenis Foto: TASR/Henrich Mišovič

V tabuľke im patrí druhá priečka práve za Severanmi.

Tallinn 22. novembra (TASR) - Slovenskí stolnotenisoví reprezentanti zvíťazili v ich druhom zápase kvalifikácie ME 2017 v Tallinne nad domácim Estónskom 3:0. V prvom stretnutí E-skupiny prehrali doma s favorizovaným Švédskom 0:3, v tabuľke im patrí druhá priečka práve za Severanmi.

Slováci nedali v utorok domácim príliš šancí. Jediný set uhral Toomas Libene, ktorý sa ujal vedenia nad Petrom Šeredom 1:0, no nakoniec prehral 1:3. Ľubomír Pištej si potom v troch setoch poradil s Aleksejom Nikonorovom a Bai He rovnakým pomerom zdolal Aleksandra Lušina.

"Bol to prvý víťazný zápas v mojej novej pozícii. Dá sa povedať, že to bol jednoznačný výsledok i priebeh. Chlapci vyhrali bez akýchkoľvek problémov, nebolo to nič dramatické, skôr také kamarátske prostredie. Skoro by som povedal, že chalani museli hrať trošku horšie, aby bolo niečo vidieť. Bol to veľký rozdiel. Som spokojný," povedal pre TASR tréner Jaromír Truksa.

Jeho zverenci nastúpia najbližšie 24. januára 2017 vo Švédsku. Za predpokladu, že vyhrajú záverečnú odvetu s Estónskom, bude práve tento duel rozhodujúci v boji o prvé miesto v tabuľke. Pre Slovákov to však bude veľmi ťažké. "V prvom zápase so Švédmi sme prehrali 0:3 a uhrali sme iba dva sety, takže by sme ich museli zdolať 3:0 a byť lepší na sety. Takže to bude veľmi ťažké," dodal.

Európsky šampionát v roku 2017 sa uskutoční v termíne 13.-17. septembra v Luxembursku. Na turnaji sa zúčastnia všetci účastníci kvalifikácie, rozdelení budú do kvalitatívnych divízií. V elitnej Championship division sa predstaví desať víťazov z kvalifikačných skupín, plus piati víťazi baráže a Luxembursko ako organizátor podujatia.

muži - E-skupina:

Estónsko - Slovensko 0:3
Toomas Libene - Peter Šereda 1:3 (6, -6, -1, -8)
Aleksej Nikonorov - Ľubomír Pištej 0:3 (-6, -2, -3)
Aleksandr Lušin - Bai He 0:3 (-2, -8, -10)

ďalší program SR v kvalifikácie ME 2017:

24. januára 2017: Švédsko - SLOVENSKO
7. marca 2017: SLOVENSKO - Estónsko