Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Slovenskí stolní tenisti podľahli Chorvátsku, na MS si nezahrajú

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Jang Wang následne neuhral proti Tomislavovi Pučarovi ani set. Neuspel ani Jakub Zelinka, ktorý za švédskymi stolmi podľahol Andrejovi Gacinovi 1:3.

Malmö 14. septembra (TASR) - Slovenskí stolnotenisoví reprezentanti prehrali v osemfinále ME v Malmö s Chorvátskom 1:3 a nezískali miestenku na budúcoročné MS družstiev v Pusane. O jediný bod sa postaral Ľubomír Pištej, ktorý v úvodnej dvojhre proti Francemu Tomislavovi Kojičovi zvíťazil 3:2, keď otočil z 0:2 na sety.

Jang Wang následne neuhral proti Tomislavovi Pucarovi ani set. Neuspel ani Jakub Zelinka, ktorý za švédskymi stolmi podľahol Andrejovi Gacinovi 1:3. Pištej viedol nad Pucarom 1:0 i 2:1, no v dramatickej koncovke štvrtého setu ťahal za kratší koniec a rozhodujúce dejstvo prehral 9:11.

Slováci tak rovnako ako pred dvoma rokmi v Kluži skončili na ME v druhej osmičke - na 9. mieste. "Po slabšom začiatku zmenil Ľubo Pištej taktiku a nad Kojičom s prehľadom vyhral. Žiaľ, Wangovi duel vôbec nevyšiel. Pucar si na neho veril a hoci skúšal všeličo, nemal nárok. Napriek prehre musím pochváliť Jakuba Zelinku, ktorý odohral s Gačinom na svoje možnosti vynikajúci zápas. Pištej predviedol potom proti svojmu klubovému spoluhráčovi Pucarovi výborný výkon. Mrzia nás nevyužité mečbaly. Keby sa stretnutie dostalo do poslednej dvojhry, Wang by mal podľa mňa dobré šance na víťazstvo. Škoda," uviedol pre web Slovenského stolnotenisového zväzu tréner mužskej reprezentácie SR Szilárd Csölle.



muži - osemfinále:

SLOVENSKO - Chorvátsko 1:3


Ľubomír Pištej - Frane Tomislav Kojič 3:2 (-8, -7, 7, 6, 9)

Jang Wang - Tomislav Pucar 0:3 (-8, -3, -10)

Jakub Zelinka - Andrej Gacina 1:3 (7, -11, -6, -7)

Pištej - Pucar 2:3 (8, -7, 8, -13, -9)