Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Slovenskí vodnopólisti na záver Dunajského pohára zdolali Francúzov

Vodné pólo - 53. ročník Dunajského pohára, stretnutie Slovensko – Rumunsko v Košiciach 18. decembra 2015. Na snímke vľavo hráč SR Martin Kolárik, vpravo hráč Rumunska Andrei Busila. Foto: TASR/Milan Kapusta

Slovenskí reprezentanti si v úvode prvej štvrtiny vytvorili náskok, z ktorého ťažili aj v ďalšom priebehu.

Košice 20. decembra (TASR) - Slovenskí reprezentanti vo vodnom póle zakončili 53. ročník Dunajského pohára víťazstvom 10:8 nad Francúzskom. Domáci reprezentanti na košickom turnaji napokon obsadili druhú priečku za suverénnymi Maďarmi, ktorí vyhrali všetky tri zápasy.

Slovensko - Francúzsko 10:8 (5:3, 2:2, 2:2, 1:1)
Góly:
Seman 3, Ďurík 3, Faměra 2, T. Bielik 2 - Khasz 2, Tomaševič, Laversanne, Nastran, Simon, Crousillat 1, Camarasa 1.
Zostava SR: Kozmér, Gogola - Faměra, Zaťovič, Úradník, Ďurík, Baláž, Seman, Maroš Tkáč, T. Bielik, Polovic, Kolárik, Martanovič


Slovenskí reprezentanti si v úvode prvej štvrtiny vytvorili náskok, z ktorého ťažili aj v ďalšom priebehu. Francúzi sa snažili o vyrovnanie, no v dôležitých momentoch sa slovenskému tímu vždy podarilo streliť psychologicky dôležitý gól. Prvý polčas vyhrali zverenci Antonia Estellera o dva góly a tento náskok sa im darilo držať aj v ďalšom priebehu.

Konečná tabuľka 53. ročníka Dunajského pohára
1. Maďarsko 3 3 0 0 42:26 9
2. Slovensko 3 2 0 0 27:25 6
3. Rumunsko 3 1 0 2 30:39 3
4. Francúzsko 3 0 0 3 25:34 0

Hlasy po zápase:
Róbert Kaid, asistent trénera SR:
"Turnaj nám poslúžil ako výborná príprava pred ME. Podstatou bolo zistiť, ako vedia hráči reagovať pod vplyvom únavy. Niektoré momenty v našej hre boli veľmi dobré a je na čom stavať. To, čo bolo zlé, sa pokúsime na najbližšom sústredení odstrániť."

Michal Gogola, brankár SR: "Keď hráme doma so súpermi ako Rumuni či Francúzi, tak ideme vždy za víťazstvom. Francúzi nás nedávno zdolali a tak sme si povedali, že im to ideme vrátiť. Som rád, že sa nám to podarilo. Náš tréner má víziu najmä o technickej stránke našej hry a do šampionátu ešte musíme doladiť systém hry."

Lukáš Ďurík (SR): "Bol to pre nás veľmi ťažký zápas, keďže to bol už tretí zápasový deň. Máme za sebou tvrdú prípravu a tento turnaj nám určite veľa dal."