Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenskí volejbalisti prehrali v Púchove s Českom aj do tretice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

V piatkovom zápase v Púchove dali tréneri oboch tímov šancu hráčom z lavičky.

Púchov 11. mája (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali aj v treťom prípravnom zápase s Českou republikou 0:3. V piatkovom zápase v Púchove dali tréneri oboch tímov šancu hráčom z lavičky.

Pre tím Andreja Kravárika boli súboje s Českom generálkou na Zlatú Európsku ligu, ktorá sa začína na budúci víkend. Slováci odštartujú súboje v A-skupine v sobotu 19. mája v Poprade zápasom s Estónskom. Pod Tatrami sa predstavia aj v stredu 23. mája proti Švédsku, tretí domáci duel odohrajú v stredu 30. mája v bratislavskej AEGON Aréne proti Belgicku.

Prípravný zápas:

Slovensko - Česko 0:3 (-22, -18, -24) - dodatkový set 17:25

Zápas trval: 83 minút. Rozhodovali: Niklová a Kováč, 100 divákov.

SR: Ihnát 9, Kováč 3, Lamanec 8, Kriško 8, Macko 2, Palgut 4, libero M. Vitko (M. Petráš 5, Jančura 1, Mlynarčík 9, Firkaľ 1. Tréner: A. Kravárik.

ČR: Michálek 9, Sobotka 4, Krešťan 8, Hyský 11, Patočka 8, P. Bartoš 2, liberá Moník a Pfeffer (Janouch 0, Indra 7, A. Bartoš 3, Beer 1). Tréner: M. Nekola.


Hlas po zápase: Andrej Kravárik, tréner SR: "V dnešnom zápase dostali šancu hráči z lavičky a prvýkrát nastúpil aj Tomáš Kriško, ktorého trápilo zranenie. Teší ma, že odohral dva sety, na ihrisku sa cítil dobre a na Európsku ligu tak bude stopercentne pripravený s výnimkou prvého zápasu s Estónskom, v ktorom bude chýbať z osobných dôvodov. Aj napriek tomu, že nastúpili náhradníci, sme mali dva sety hru pod kontrolou, ale koncovky sme prehrali po našich chybách. Bola tam snaha a srdiečko, ale ukázalo sa, že nám chýbajú skúsenosti. Zápasy s Českom nás dobre pripravili, hrali sme proti kvalitnému súperovi a verím, že nás skúsenosti z týchto duelov posunuli vpred."