Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovensko a Česko chcú organizovať spoločné ME v hádzanej

Ilustračné foto Foto: TASR

Detaily kandidatúry ešte nie sú známe, jasnejšie by mohlo byť v októbri, keď sa zástupcovia troch zväzov stretnú v ďalšom kole rokovaní o kandidatúre.

Prešov 29. augusta (TASR) - Predstavitelia slovenskej a českej hádzanej majú záujem spoločne usporiadať majstrovstvá Európy v roku 2022. Kandidatúra, do ktorej je zapojené aj Maďarsko, je jedným z projektov, na akých participujú hádzanárske zväzy Slovenska a Česka.

Detaily kandidatúry ešte nie sú známe, jasnejšie by mohlo byť v októbri, keď sa zástupcovia troch zväzov stretnú v ďalšom kole rokovaní o kandidatúre. "Môžem potvrdiť, že máme záujem zorganizovať ME 2022. Radi by sme o rok o takomto čase skonštatovali, že nám organizáciu kontinentálneho šampionátu naozaj pridelili. Chceme sa k tomu posúvať jednotlivými krokmi a jedným z nich je aj spoločná československá súťaž, ktorá sa začne od sezóny 2017/2018. Teraz máme ešte rok príprav, aby sme predložili čo najzaujímavejšiu kandidatúru. Počas toho roka na nás čaká ešte dosť práce. Musíme napríklad vyselektovať mestá a miesta, kde by sa ME hrali. Nemáme ešte vyriešené ani dejisko finálového turnaja, o ktoré majú záujem Česko i Maďarsko," uviedol prezident Českého zväzu hádzanej Radek Bendl.

Jedným zo slovenských miest, v ktorých by sa ME konali, by mohol byť Prešov. V meste má hádzaná významnú tradíciu, v roku 1990 sa tam uskutočnil zatiaľ posledný medzištátny turnaj veľkého významu. "V Prešove sa ešte v roku 1990 odohrávali majstrovstvá sveta, čo bol posledný veľký turnaj. Chceli by sme naň nadviazať. Pripravovaná československá liga má pripraviť dosť hráčov, aby sme tam mali konkurencieschopné tímy. Na kandidatúre ME pracujeme už dlhší čas. Pripravili sme kandidatúru troch krajín, okrem Slovenska sú do nej zapojené aj hádzanárske zväzy v Česku a Maďarsku. Šampionát bude mať 24 tímov," poznamenal prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša.