Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tatar na šampionát nepríde. Slovákom nepomôžu ani Pánik a Hrivík

Na archívnej snímke uprostred tréner Slovenska Zdeno Cíger Foto: TASR/Martin Baumann

Richarda Pánika a Tomáša Tatara trápia zdravotné problémy. Vedenie reprezentácie sa na poslednú chvíľu spojilo aj s Marekom Hrivíkom, no ten už odlietal na dovolenku.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti sa musia na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Rusku zaobísť bez útočníkov Tomáša Tatara a Richarda Pánika, ktorých trápia zdravotné problémy. Vedenie reprezentácie sa na poslednú chvíľu spojilo aj s Marekom Hrivíkom, no ten už odlietal na dovolenku a tak do Petrohradu nepocestuje ani on.

Tatarovi znemožnilo štart na MS zranené rameno. "Žiaľ, aj druhé vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že Tomášovo rameno záťaž na šampionáte nezvládne. Má poškodené ramenné puzdro. Tomášovi ďakujeme za vôľu, že si dal urobiť ešte jedno vyšetrenie. Na majstrovstvá sa tešil, ale zranenie bolo proti. Prajeme mu skoré uzdravenie," uviedol na adresu krídelníka Detroitu pre web SZĽH generálny manažér slovenskej reprezentácie Róbert Švehla.

Dvadsaťpäťročný Pánik podstúpil po vypadnutí Chicaga z play off vyšetrenia a nedostal odporúčanie od klubových lekárov, aby išiel na šampionát. "Oslovili sme ho, musel absolvovať nejaké vyšetrenie. Išiel na magnetickú rezonanciu a potom prišlo potvrdenie, že nepríde, neodporúča mu to ani klub," povedal pre TASR hlavný tréner Zdeno Cíger. Jeho káder nevystuží ani ďalší "jastrab" Marián Hossa, ospravedlnili sa aj Marián Gáborík a Zdeno Chára.

V stredu padol aj príchod Hrivíka, ktorý si v tejto sezóne premiérovo vyskúšal NHL v drese New Yorku Rangers. Realizačný tím ho zháňal na poslednú chvíľu, no nepodarilo sa. "Hrivíkovi sme volali, ale bolo to už trochu neskoro. Snažili sme sa ho sem ešte nejako dostať, ale už bol na ceste na dovolenku, takže on je už tiež mimo. Čakáme už len na príchod Tomáša Jurča," prezradil.

Jurčo by sa mal k tímu, v ktorom figuruje zatiaľ trojica z NHL Andrej Sekera (Edmonton), Marko Daňo (Columbus), Martin Marinčin (Toronto), pripojiť v piatok.