Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Slovensko má zo svetovej špeciálnej olympiády ďalších šesť medailí

Mentálne znevýhodneným reprezentantom Slovenska sa darilo v zjazdovom i bežeckom lyžovaní.

Bratislava 3. februára (TASR) - Slovenskí mentálne znevýhodnení športovci zopakovali svoj sobotňajší (2. 2.) úspech a počas dnešného dňa na Svetovej zimnej špeciálnej olympiáde v juhokórejskom meste Pchjongčchang získali ďalších šesť medailí. Víťazné priečky obsadili v zjazdovom a bežeckom lyžovaní. TASR o tom informovala Michaela Guldanová zo Slovenského hnutia špeciálnych olympiád.

Dve zlaté, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu vybojovali Slováci v bežeckom lyžovaní. Najcennejší kov si domov prinesú zo 100-metrovej trate klasickým spôsobom Gabriela Petrovičová a z 500-metrovej voľným štýlom Vladimíra Vančová. Na rovnakej trati si striebro vybojoval Milan Pumpa a bronz na 100 metroch získal Roman Pollák.

Zo zlata sa v obrovskom slalome tešila Marianna Vojtková. Striebornú priečku v inej kategórii obsadila zjazdová lyžiarka Darina Krihová.

Výprava odcestovala na Svetovú zimnú špeciálnu olympiádu do Kórejskej republiky v piatok 25. januára. V 21-člennej skupine sú okrem 11 lyžiarov aj dvaja krasokorčuliari.