Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Slovenky prehrali v Poprade so Švédkami, Pakusza je nespokojný

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Zverenky trénera Zsolta Pakuszu zostali v tabuľke na štvrtom mieste so ziskom šiestich bodov.

Poprad 8. apríla (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky si v kvalifikácii o postup na ME 2017 v Holandsku pripísali na konto tretiu prehru. V Národnom tréningovom centre v Poprade podľahli favorizovaným Švédkam 0:3. Líderky 4. skupiny sa ujali vedenia v 37. minúte zásluhou Appelquistovej, po zmene strán spečatili triumf favorizovaných severaniek Segerová a Blacksteniusová.

Zverenky trénera Zsolta Pakuszu zostali v tabuľke na štvrtom mieste so ziskom šiestich bodov. Dvanásteho apríla privítajú opäť v Poprade tretie Poľky, na ktoré strácajú bod. Na finálovom turnaji ME bude hrať až 16 výberov, domáce Holanďanky majú účasť ako organizátor automatickú. Na šampionát postúpi osem víťazov kvalifikačných skupín, šesť najlepších druhých a o poslednú miestenku odohrajú baráž zvyšní dvaja druhí.

Kvalifikácia ME 2017, NTC Poprad:

SLOVENSKO - Švédsko 0:3 (0:1)



Góly: 27. Appelquistová, 55. Segerová, 63. Blacksteniusová, rozhodovala: Eleni Lampadariouová (Gr.)/

zostava SR: Korenčiová - Fischerová, Matysová (76. Šušolová), Haršányová, Zdechovanová - Biróová, Ondrušová - Koleničková, Škorvánková, Mmírová (89. A. Horváthová) - Bartovičová (84. Horešová), rozhodovala: Eleni Lampadariouová (Gr.)/

Hlasy po zápase (zdroj futbalsfz.sk):

Zsolt Pakusza, tréner SR: "Nemôžem byť spokojný s výsledkom zápasu. Nie je náhoda, že Švédky dosahujú na medzinárodnej scéne výrazné úspechy, chcel by som vyzdvihnúť snahu nášho tímu dodržať taktiku, mrzí ma, že sme nedokázali streliť gól. Hráčky Švédska dokážu v každom zápase dosiahnuť vysoké percento zakončenia akcií, z tohto pohľadu by sme mohli konečný rezultát považovať za akceptovateľný, v utorok nás čaká proti Poľsku iný zápas, chceme lepší výsledok."

Mária Korenčiová, brankárka SR: "Inkasovali sme góly po krásnych, umiestnených strelách. Spoluhráčky sa snažili držať hru čo najďalej od našej brány, v utorok nás čaká Poľsko, chceme lepšie brániť a byť nebezpečným tímom aj v ofenzíve."

Diana Bartovičová, hráčka SR: "Medzi vysokými obrankyňami súpera som to mala na hrote ťažké, Švédky hrali to, čo sme od nich čakali, napriek tomu, že sme plnili taktické pokyny, kvality súpera sa prejavili. Verím, že v utorok sa nám podarí s Poľskom odčiniť prehru a divákov potešíme gólmi."

Tabuľka 4. skupiny:

1. Švédsko 4 4 0 0 10:0 12

2. Dánsko 4 2 1 1 5:1 7

3. Poľsko 4 2 1 1 5:4 7

4. SLOVENSKO 5 2 0 3 8:6 6

5. Moldavsko 5 0 0 5 1:18 0