Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Futbalisti SR prehrali v prípravnom zápase s Ukrajinou

Na snímke vpravo slovenský hráč Lukáš Štetina strieľa gól brankárovi Ukrajiny Andrijovi Pjatovovi v medzištátnom prípravnom zápase Ukrajina - Slovensko v Ľvove 10. novembra 2017. Foto: TASR/Martin Baumann

Slováci otvorili skóre už v závere úvodnej desaťminútovky. Nedokázali ho však ustrážiť do konca stretnutia.

Ľvov 10. novembra (TASR) -Slovenská futbalová reprezentácia prehrala v piatkovom prípravnom stretnutí s domácou Ukrajinou 1:2. Zverenci Jána Kozáka síce viedli od desiatej minúty gólom Lukáša Štetinu, ale v ďalšom priebehu inkasovali od Andrija Jarmolenka aj Jevhena Konopľanku.



Pre Slovákov bol zápas vo Ľvove prvý z dvojice novembrových medzištátnych prípravných duelov. V utorok 14. novembra o 18.00 h privítajú Nórsko v Trnave.

Ukrajina - Slovensko 2:1 (1:1)
Góly:
39. Jarmolenko, 54. Konopľanka - 10. Štetina. ŽK: Rotaň - Štetina, Škrtel, Hubočan, rozhodovali: Treimanis - Gudermanis, Spasjonnikovs (vetci Lot.)

Ukrajina: Pjatov (46. Kovaľ) - Karavajev (63. Butko), Chačeridi (81. Šabanov), Ordec, Sobol - Rotaň - Jarmolenko, Marlos (77. Andrijevskij), Malinovskij (81. Šachov), Konopľanka (89. Mjakuško) - Kolomojec
Slovensko: Dúbravka (46. Polaček) - Gyömbér (46. Sabo), Škrtel, Štetina (46. Lobotka), Hubočan - Škriniar - Duda, Hamšík (63. Bero), Hrošovský, Rusnák - Nemec (63. Mak)


Hlasy po zápase:

Ján Kozák, tréner SR: "Fantastická atmosféra, nasadenie, prístup hráčov obidvoch mužstiev k prípravnému zápasu. Málokedy sa vidí niečo také. Z tejto stránky všetko v poriadku, nebyť výsledku, keďže sme prehrali. Súper nám dal darček v podobe gólu. Domáci brankár urobil hrubú chybu, dali sme gól. V piatok sme boli veľkí gavalieri, pretože sme to súperovi vrátili. Škoda, zápas bol rozohraný tak, že sme ho nemali prehrať."

Lukáš Štetina, autor gólu SR: "Som rád, že som strelil gól práve na Ukrajine, kde som hrával za Charkov. Každá prehra mrzí, ale nemyslím si, že Ukrajinci mali veľký tlak, len využili naše chyby. Škoda toho, ale bola to dobrá príprava a test."

Marek Hamšík, stredopoliar SR: "Ukrajina vyhrala zaslúžene, za chyby sa platí. Síce sme viedli, ale potom nás domáci zatlačili a otočili skóre. Prípravné zápasy sú však na skúšanie a tréner videl v akcii viacero hráčov. Treba dať hlavu hore, v utorok na nás čakajú Nóri."

Matúš Bero, stredopoliar SR: "Futbal je o chybách, tie naše dokázal súper potrestať. Bol to náročný zápas na ťažkom teréne, nedalo sa hrať po zemi. Škoda mojej šance za stavu 1:2, mohli sme uhrať lepší výsledok."

Slováci otvorili skóre už v závere úvodnej desaťminútovky. Rusnák rozohral priamy kop, Hamšík ho predĺžil hlavou a ukrajinský brankár Pjatov neudržal loptu. Zužitkoval to dôrazný Štetina, ktorý ju dorazil do siete. V 16. minúte išla lopta na Marlosa, Gyömbér ju odvrátil k Jarmolenkovi, jeho strela bola zblokovaná. Nasledoval center, po ktorom slovenský brankár Dúbravka dopadol na spoluhráča Štetinu. Ten však mohol po chvíli pokračovať v hre. Neskôr Rusnák posunul loptu Hamšíkovi, odcentroval na Gyömbéra, ale jeho hlavička nenašla žiadneho útočiaceho futbalistu. Slováci stratili v 24. minúte loptu vo vlastnej šestnástke, ale Kolomojec to tentoraz ešte nepotrestal vyrovnaním.

Po vyše polhodine prišiel protiútok Slovenska vo dvoch, lopta poputovala od Rusnáka k Dudovi, ktorý sa rozhodol vystreliť a vybojoval roh. Rýchly Konopľanka hrozil z ukrajinskej ľavej strany, Marlos rozdával prihrávky naňho alebo Jarmolenka na opačnom krídle. Práve posledný menovaný našiel efektnou pätičkou Karavajeva, ktorý poslal prudký prízemný center do päťky, nikto z domácich sa nedostal k zakončeniu. V 39. minúte sa už Ukrajincom podarilo vyrovnať, autor otváracieho zásahu Štetina stratil loptu, zobral mu ju Marlos a poslal do čistej šance Jarmolenka, ktorý prekonal Dúbravku. Nasledovalo ďalšie zaváhanie hostí, Kolomojec premárnil čas na zakončenie.

V základnej zostave SR mali priestor Gyömbér, Štetina, Hrošovský, Duda či Rusnák, cez prestávku prišli na ihrisko brankár Polaček, Sabo i Lobotka. Ihneď po zmene strán sa striedajúci Lobotka dopustil nepresnej rozohrávky, Konopľanka vysunul Kolomojeca, zastavil ho Škrtel za cenu žltej karty a priameho kopu tesne pred pokutovým územím. Konopľanka z neho vystrelil tesne nad, ten istý hráč sa však v 54. minúte už presadil, individuálnou akciou potrestal chybu Saba.

Obrana mu ustupovala a prestrelil Polačeka, ktorý si siahol na loptu. Slováci zahrozili po dlhšom čase v 68. minúte, Hrošovský takmer zaskočil náhradného ukrajinského brankára Kovaľa, keď trafil brvno. Rusnák s Dudom potom napádaním vybojovali príležitosť pre Bera, ktorý v šestnástke minul bránku. Hosťom sa už ani v zostávajúcom priebehu nepodarilo vyrovnať, Škrtel hlavičkoval v nadstavenom čase z dobrej pozície mimo.